Skip to main content

yey,saya menang motor

haha,klo boleh malas nak komen pasal minyak ni..hadiah kerajaan untuk kita..naek lagi 20sen untuk ron97..ni sempena menang kat Sarawak aritu kot..lambat sikit die keluar arahan..tak macam kat Tenang aritu,menang harini,esok naik..susah laa nak cakap ngan peminat-peminat kerajaan sedia ade skang ni..takkan tu pon tak sedor..negare pengeluor minyok tapi minyok maha macang bedil..binawe sungguh..

Malaysia : RM2.90
Brunei : RM1.29
China : RM2.41
Bahrain : RM0.87
Saudi : RM0.58
Mesir : RM1.03
Libya : RM0.43
Venezuela : RM0.16
Qatar : RM0.67


haha,tak caye???cari laa internet..ape punye perangai sapu duit rakyat camni..camne laa hidup nak berkat dan maju..cukup bulan minyak naik..gaji tak naik-naik..skali rakyat naik minyak,padan muka..PRU 13 is coming..dont blame chinese for not voting you because they are smart..not because they didn't get 'kain pelikat' or pocket money during election..they vote who are qualified to be a leader..differ with native or maybe naive malays who was tricked by that stuff and suffer on the other day..

***aku malas nak cakap dalam post pasal mende-mende camni..last choice dalam list..tapi nak wat camne,sebab nak sedorkan orang yang kite ni kene TIPU je..sekian..haha,saya memang motor???takde maknenye..minyak mahal jalan kaki je..kah3..mane laa aku ade masuk pertandingan..cuti ni aku berblogging je sepenuh masa..

Comments

el-janna said…
sengal,,,, minayak masak naek x? ngahhaa
zikeryhassan said…
pilih pemimpin biar sebab dorang boleh perjuangkan naseb rakyat habis habisan. bukan sebab perjuangkan naseb diri sendiri habis habisan.
jaya jr said…
el-janna:haha,minyak masak biase je..klo diorang brani tahap cipan,usik laa harge minyak masak..

zik:haha,tu yang sepatotnye..tapi diorang tak buat pun..duk maen tunjuk langit je sokmo..
s h e e said…
chet...naik lg...hyep...taw xpe...sy sokong kamu jaya jr...memang kerajaan n pemimpin2 ni menipu je kejenya...

mencik3...
sabar bro, sekali sekala Malaysia nak dok rank atas sekali harga minyak mahal.haha
amira afiqah said…
sabo je lahh...isyh3.
Kay Masingan said…
harga minyak di negara kita lebih mahal banding negara luar bukan perkara yang baru. bila ada yg mempersoalkan kenapa perlu naik sedangkan kita salah satu negara yang kaya dengan minyak/petroleum, org tersebut akan dikatakan pembangkang. so, inilah yang kita dapat. dalam 5 bulan ni ja, rasanya sdh 2 kali harga minyak naik..jom bagi idea di sini

idea elakkan bankrap?
KABAKOGA said…
Mende2 gini memang aku dog reti sungguh mat,
tanam sawi hidroponik dog sesusoh ni.,
waduuhhaaii..
minyak dh macam air da

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka