Thursday, May 5, 2011

yey,saya menang motor

haha,klo boleh malas nak komen pasal minyak ni..hadiah kerajaan untuk kita..naek lagi 20sen untuk ron97..ni sempena menang kat Sarawak aritu kot..lambat sikit die keluar arahan..tak macam kat Tenang aritu,menang harini,esok naik..susah laa nak cakap ngan peminat-peminat kerajaan sedia ade skang ni..takkan tu pon tak sedor..negare pengeluor minyok tapi minyok maha macang bedil..binawe sungguh..

Malaysia : RM2.90
Brunei : RM1.29
China : RM2.41
Bahrain : RM0.87
Saudi : RM0.58
Mesir : RM1.03
Libya : RM0.43
Venezuela : RM0.16
Qatar : RM0.67


haha,tak caye???cari laa internet..ape punye perangai sapu duit rakyat camni..camne laa hidup nak berkat dan maju..cukup bulan minyak naik..gaji tak naik-naik..skali rakyat naik minyak,padan muka..PRU 13 is coming..dont blame chinese for not voting you because they are smart..not because they didn't get 'kain pelikat' or pocket money during election..they vote who are qualified to be a leader..differ with native or maybe naive malays who was tricked by that stuff and suffer on the other day..

***aku malas nak cakap dalam post pasal mende-mende camni..last choice dalam list..tapi nak wat camne,sebab nak sedorkan orang yang kite ni kene TIPU je..sekian..haha,saya memang motor???takde maknenye..minyak mahal jalan kaki je..kah3..mane laa aku ade masuk pertandingan..cuti ni aku berblogging je sepenuh masa..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

el-janna said...

sengal,,,, minayak masak naek x? ngahhaa

zikeryhassan said...

pilih pemimpin biar sebab dorang boleh perjuangkan naseb rakyat habis habisan. bukan sebab perjuangkan naseb diri sendiri habis habisan.

jaya jr said...

el-janna:haha,minyak masak biase je..klo diorang brani tahap cipan,usik laa harge minyak masak..

zik:haha,tu yang sepatotnye..tapi diorang tak buat pun..duk maen tunjuk langit je sokmo..

s h e e said...

chet...naik lg...hyep...taw xpe...sy sokong kamu jaya jr...memang kerajaan n pemimpin2 ni menipu je kejenya...

mencik3...

Mohamadazhan hjDesa said...

sabar bro, sekali sekala Malaysia nak dok rank atas sekali harga minyak mahal.haha

amira afiqah said...

sabo je lahh...isyh3.

Kay Masingan said...

harga minyak di negara kita lebih mahal banding negara luar bukan perkara yang baru. bila ada yg mempersoalkan kenapa perlu naik sedangkan kita salah satu negara yang kaya dengan minyak/petroleum, org tersebut akan dikatakan pembangkang. so, inilah yang kita dapat. dalam 5 bulan ni ja, rasanya sdh 2 kali harga minyak naik..jom bagi idea di sini

idea elakkan bankrap?

KABAKOGA said...

Mende2 gini memang aku dog reti sungguh mat,
tanam sawi hidroponik dog sesusoh ni.,
waduuhhaaii..

Nur Hawa Mohd Zin said...

minyak dh macam air da