Skip to main content

ape perasaan berada di pihak yang rugi?

haha,malam ni aku suwey..ape kes laa kan..upah baru baik demam kot..


  • aku bank-in duit baju blogger crew RM30 sebab mesin deposit CIMB tak terima duit RM5 aku..baju RM 25 je..sama ade mesin tu memang tak ambik duit RM5 ataupon duit RM5 aku tak ori???kompius-kompis..klo boleh bagi balance OK jugak..da terbang RM5..untung saje je penjual baju tu..tapi takpe laa..skang ni aku tengah pikir,sape yang nak jadi mangse aku nak suh belanje RM5 esok..boleh cover balik RM5 yang terbang malam ni..haha
  • aku makan malam kat kedai..semangat je order air kosong sebab aku da ade air sprite sebotol..harga RM2..tapi sebab aku terlebih makan,aku habiskan air kosong tu je laa..tak usik pon air sprite yang sebotol tu..tapi lepas bayar semua skali,aku naek motor balik hostel,baru aku perasan aku tinggal air sprite tu kat kedai makan tadi..terbang lagi RM2..boleh pulak aku lebih fokus air masak tu berbanding sprite tu..ape laa sedap sangat air kosong tu kan klo nak banding ngn sprite..rugi-rugi
  • balik bilik,aku saje maen-maen ngn akaun nuffnang aku..ade laa earning yang tak seberape..tapi boleh laa nak cashout..tapi tetibe aku salah tekan cashout..cilake..aku tak rase sengkek pon skang ni..kenape aku cashout aa???dah laa aku tak sempat cek alamat..klo tak sampai duit tu memang aku bersara terus aa lepas ni..kecewa..hahaha..mainan ratus memang boleh bikin panas laa kan..
kesimpulannye,malam ni aku berniaga rugi..yang nufnang tu tak kompem..klo tak sampai cek tu kat umah aku,memang aku tak tau laa nak cakap ape..penat aku kumpul duit..kumpul duit dalam tabung ayam pon tak pernah banyak camtu..huuuu..sedih-sedih..tido awal laa camni.

***aku ni sifat was-was tinggi..aku rase sebelom ni aku da cek alamat nak hantar cek nuffnang tu betol ke tak..aku pakai firasat tu je laa..harap-harap betol dan cek tu sampai laa kat umah aku..

Comments

scha said…
sedihnyer. . :( huuuuu
huh, sadis bro..kasi kuar air mata darah ni.hehehe

takpo, hammba datang klik2 nuffnang kasi banyak balik =)

itu namanya bukan rezeki, kalau menjadi rezeki kita, benda yang bukan dalam tangan kita pun akan sampai jua pada kita sekalipun jauh dilangit dalam di bumi...

jom solat dhuha murahkan rezeki =)
maCy said…
amboi2 byk tu duet nuff :p

ala sal baju tu tape. bese time post baju die pulang baki :)
sape yg rugi???lu pk la sendiri..heheh...

sian dier...:P
emieysandra said…
jgn cpt risau eh, msti ade pnyelesaian..ape kata awk cek almt semasa, cek tu akn d'ntr k alamat tu..klu de prob ng alamat tu, leh ntr ticket k pihak nuffnang utk minx tukar alamat(emiey prnah ade pnglaman), lagipun..cek tu hnye awk je boleh tunaikan^^
Iznie said…
insyaAllah, cek nuffnang tu nnti sampai la kat umah kamu bro~! chill ~! jgn sedih2... kitorang blogger slalu kat blakang kamu, bro!


chewaaahh...hee
Ija AppLe :) said…
haha...
sian kot..
kalu awe rasa nyesal..waaa
jaya jr said…
huhu.TQ..nice semua skali support jaya jr..nak kene blanje ke semua yang kat sini?
kiela said…
hahaha kesian dye..jangan sedih eyh..p hantok kepale kt dinding.. :) fllowed
jaya jr said…
haha..hantuk kepale kat dinding bukan boleh tau kondisi duit nuffnang tu camne..TQ singgah + follow sini
nini said…
ni kisah sudah jatuh ditimpa tangga ke nih...hehe...tak pe la, bukan rezeki...think positive k...=D
krole said…
tenang bro dah lumrah camtu..sabar jew kalo bkn rezeki...beniaga apa ya JJ?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka