Skip to main content

lu sakai

aku x suke orang perasan kaye..klo kaye sangat beli smue aset israel,yahudi tolong umat islam palestin khususnye dan secara am umat islam seluruh dunia..

Comments

EDDY DY said…
ermm..kat Sarawak, Sakai ni merujuk kepada satu kaum zaman dulu, skang ni pakai nama apa x tau la...dalam dialek Bangsa aku Kadayan plak..sakai ni..merujuk kepada seseorang yang ketinggalan zaman dan x tahu apa2 yg baharu.....
jaya jr said…
imran:aku bengang klo ade org pandang org laen x pkai mate ni..pikir pakai kepale lutut..

eddy:tq atas info..hehe..banyak jugak maksud SAKAI ni rupenye..
annadzirah said…
siapa perasan kaya?.
T_____T
sI tEDI said…
ada duit dunia pun boleh beli
reen_sofee said…
huh.
tuh laa weh!
kalo kite rasa kite kaya,
ramai yg lagik kaya!
kain_sari said…
bersederhana pow dh ok..
janji hepi n tenang..
kaya pow kekadang lagi banyak masalh n hutang...;p
jaya jr said…
annadzirah:ade laa sorag makhluk tu agaknye

si tedi:mane boleh beli dunia..xde org laa yg jual..huhu

arieyko:TQ..huhu

reen:memang ade yg lebih kaye dari kite..

kain sari:yg terbaik ialah bersederhana

en tikus:emo kejap tadi..huhu
Sang Harima said…
Apa yang berlaku di sekeliling kita, kita juga ada tanggungjawab. Marah orang lain bukanlah bermakna kita ni bertanggungjawab..

cakap kat gua, berapa ratus dah lu habis dengan mekdi??

Okeylah.. yang baca komen ni jugak.. berapa dah lu orang habis??
zulkbo said…
salam..
gitulah gayanya
duit punya pasal
jaya jr said…
sang harima:sape makan mekdi die yang rase dan tau brape ratus die da habis..cume aku x leh bla ade org tengok org laen xdok mate..klo ade duit banyok mampus mu ah..
*ayat las tu bkn untuk mu sang harima

zulkbo:hmm,nampak gayenye mcm tu laa
MissXYZ said…
alopppppppp bos.... sabo... yer.... lek... 1st time tengok JJ marah.... uohhhhhhhhhhh
(lari laju2 takot!!!!)

nt kne pukul ngan gitar...

p/s: klu MissXYZ kayo bleh x nk ajk sume follower gi haji... ho3

=)
jaya jr said…
miss XYZ:haha,x marah pon..emo kejap..mane bleh pukul ngn gitar..klo pecah nak kene bli baru pulak..rugi je..

klo ade duit banyak memang aa bleh bawak folower g haji..hehe
zikeryhassan said…
no money no talk. kalau takde duet jgn harap mampu takluk dunia.
Anonymous said…
lu memang sakai la beb! hahaha ;p
jaya jr said…
zik:buat ape takluk dunia..bukan hidup sampai bile2..sape laa bangang sangat ngk takluk dunia

afifah: =)..BETOL3

maCy:mak aih..tetibe je..hehe
Syahrul Iman said…
aku pown x suke org perasan kaya.. tapi biarkan je la..kekayaan itu hanyalah duniawi..huhu

*aku suka orang yang kaya tetapi gaya hidup sederhana atau seperti org biasa..
jaya jr said…
haha,same laa kite..
kaye tp x lupe kawan,kaye pastu low profile..
berkawan pon senang..
tp yg bersederhana pon x dilupakan..
berkawan selagi mampu..
hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka