Skip to main content

simple entry for mother's day


take this simple song to your heart =)

nak ape???klo boleh semua ibu akan usahakan..duit,makan,minum..mase kecik dulu-dulu sememangnye susu laa yang kite sering mintak..duk jerit sane,jerit sini..dapat susu,diam..

terkenang diketika itu,
ku dimanja dan disayang selalu,
apa saja kemahuan diri,
akan cuba dipenuhi,

walau hidup dalam kesukaran,
kau kan cuba untuk membahagiakan ,
demi anak-anak yang tersayang,
kau berdua kan berkorban,

tetapi baru ku sedari,
tidak mungkin kan terbalas budi,
pengorbanan mu tiada ternilai,
hanya tuhan kan membalasnya,

maafkanlah anak mu ini,
kerna belum cukup berbakti.

petikan lirik lagu hujan bersama raihan..nice sungguh lagu ni.huhu

***walopon arini hari ibu,bapa jangan dilupakan..tapi kenapa hari bapa tak sekali ngn hari ibu?senang sikit..

Comments

zikeryhassan said…
hari bapa next week
Ain Zulaikha said…
bulan 5 ni bulan paling best sebab hari jadi mak, adik, abg and hari ibu, bapa ke mgu depan? fuyoooo
cikida said…
yeah,,hpy monthers day 2 ur mum k.=)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka