Skip to main content

bab urusan harian

petang ni rase macam nak buat entri nasihat menasihat sikit laa..nasihat-menasihati kan amalan mulia..dan ianya memang dituntut dalam Islam..orang cakap,klo kite permudahkan urusan dengan Allah,Allah akan permudahkan urusan kite..sape yang takde urusan cepat angkat tangan..klo takde memang menipu..setiap hari kite ade urusan kot..urusan rasmi ke,urusan tak rasmi ke,tu belakang kire..yang penting tetap urusan..semua tu tak jalan klo Allah tak bagi permission..kite yang pegang title agama Islam da kompem-kompem ade urusan wajib secara rasmi lepas lahir dalam Islam iaitu solat 5 waktu..sape yang tak solat ni,Ustaz Azhar kate lebih jahat dari Iblis..kenape?sebab Iblis tak sujud kepada Nabi Adam je,tapi sebelum tu sujud dan patuh kepada Allah..bile Iblis ni tak nak sujud pada Nabi Adam,start dari tu laa Iblis ni jadi musuh Allah..jadi yang tak semayang ni,tak sujud kepada Allah,lagi teruk daripada Iblis..

tu dalam bab agama..ni bab dalam dunia blogger pulak,klo boleh,jom memudahkan sesama blogger..klo boleh,nak komen kat post tu,guna laa pop-out window..tak perlu membazirkan mase loading page acap kali..penat kot tunggu..hehe..mase untuk loading page pop-out window komen ni kejap je..hmm,tu je laa nak bagitau..bile mase loading kejap je,perasaan nak komen pon jadi up..boleh membantu kot klo pakai pop-out window komen..

tulisan hiasan

***nasihat 1 untuk kite semua sebagai umat islam..nasihat 2 kepada para blogger..tak kire laa baru ke lame..haha..gambar tu kebetolan jumpe kat google je..ok,da maghrib..mandi dulu..mood masih mamai terlebih tido..zzzzz

Comments

emieysandra said…
betoi3..nasihat yg ikhlas ni~
Nica said…
haha.. igtkan nasihat pe tadi..

:P

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka