Sunday, May 15, 2011

bab urusan harian

petang ni rase macam nak buat entri nasihat menasihat sikit laa..nasihat-menasihati kan amalan mulia..dan ianya memang dituntut dalam Islam..orang cakap,klo kite permudahkan urusan dengan Allah,Allah akan permudahkan urusan kite..sape yang takde urusan cepat angkat tangan..klo takde memang menipu..setiap hari kite ade urusan kot..urusan rasmi ke,urusan tak rasmi ke,tu belakang kire..yang penting tetap urusan..semua tu tak jalan klo Allah tak bagi permission..kite yang pegang title agama Islam da kompem-kompem ade urusan wajib secara rasmi lepas lahir dalam Islam iaitu solat 5 waktu..sape yang tak solat ni,Ustaz Azhar kate lebih jahat dari Iblis..kenape?sebab Iblis tak sujud kepada Nabi Adam je,tapi sebelum tu sujud dan patuh kepada Allah..bile Iblis ni tak nak sujud pada Nabi Adam,start dari tu laa Iblis ni jadi musuh Allah..jadi yang tak semayang ni,tak sujud kepada Allah,lagi teruk daripada Iblis..

tu dalam bab agama..ni bab dalam dunia blogger pulak,klo boleh,jom memudahkan sesama blogger..klo boleh,nak komen kat post tu,guna laa pop-out window..tak perlu membazirkan mase loading page acap kali..penat kot tunggu..hehe..mase untuk loading page pop-out window komen ni kejap je..hmm,tu je laa nak bagitau..bile mase loading kejap je,perasaan nak komen pon jadi up..boleh membantu kot klo pakai pop-out window komen..

tulisan hiasan

***nasihat 1 untuk kite semua sebagai umat islam..nasihat 2 kepada para blogger..tak kire laa baru ke lame..haha..gambar tu kebetolan jumpe kat google je..ok,da maghrib..mandi dulu..mood masih mamai terlebih tido..zzzzz


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

2 comments:

emieysandra said...

betoi3..nasihat yg ikhlas ni~

Nica said...

haha.. igtkan nasihat pe tadi..

:P