Skip to main content

syukur itu penting

dekat wangsa walk mall lepas tengok wayang semalam

kadang-kadang,memang perlu kite untuk renung dan ingat betapa kite sebagai makhluk lemah perlu sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang diperoleh..dapat tengok pemandangan ni pon dikire amat beruntung jugak..dan petang ni pon alhamdulillah dapat maen-maen keluorkan peluh lepas rehat yang agak panjang..huhu

***gula naik,minyak naek,aku komplen..cop3,aku rase bukan aku je..ramai lagi..bukan tak syukur sebab mende tu ade,tapi geram sebab tak pasal-pasal naek rege..pihak yang berkenaan,dosa tanggung sendiri..huh,ade guna jugak kemera handphone aku ni..kih3 =)

Comments

Imran Yazid said…
totally agree :D
zikeryhassan said…
nak tak nak, pasrah je la
+dieabella+ said…
gula naek 20sen...mesti teh o ais pasni jadik 1.50...wth!
Tao | Slayerz said…
yer mmg betul syukur itu penting.
tu la, gula naik maka nya berkait-kait la makanan pon naik rege la jugak...hehe

taotauajer...hee
sungguh suka suasana senja :)
jaya jr said…
sang harima:hai sang harima..sy baru balik makan ni..

imran:=)..bagus3

zik:kini aku pasrah dengan segalanya..lagu cerita pasrah..haha

dieabella:hahateh o peng patut singgit je segelas..baru ringan tangan nak beli..haha

tao:tu laa..peniage tak pakai gula pon naikkan harge barang..haha

kak hawa:haha,betol :)
Nica said…
syukur itu penting, sabar itu indah, :)
WanFadhilah said…
sedih bila dah naik. huhu.. tapi syukur. garam tetap ada. erk.. apakah kaitan gula dan garam pulak. huhuh
jaya jr said…
nica:huhu,tu memang betul :)

fadhilah:haha,garam boleh ejas manis gula klo memasak..kui3
cikida said…
ya,,agree..=)

yup2,,alhamdulillah;;bersyukur pada Allah..=)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka