Skip to main content

ini cerita benar

beberape perkara penting klo anda nak pegi stadium tengok bola

1-jika anda bukan musafir,jangan tinggal solat..kebiasaannye maghrib sebab pukul 5 da masuk cari tempat..

2-klo anda sayang makwe anda,jangan bawak die masuk stadium klo yang jenis baju sendat

3-bersedia untuk menerima titisan-tisan air manis berwarna bila ade gol

4-mulut laser takpe,tapi jangan bawak laser untuk melaser para pemain

5-bawak duit lebih sebab ramai orang jual makanan..buat makan sambil tengok bola

saje aku nak bagitau sebab malam ni tengok bola gol paling banyak sepanjang aku masuk stadium cuti ni..hahaa.TERENGGANU 4-0 K.LUMPUR

Comments

zikeryhassan said…
aku tgk maharajalawak je boh
tomatokering :) said…
no 3 dop pehe -.-'

heehheehhe :P
Ameen Muslim said…
tgk imam muda, best! hehe~
jaya jr said…
yaya:haha,menang aa..nak ready lawan pahang plok ni semifinal piala FA

zik:umoh aku xdok astro warna..dok sanggup beli..kah3

fadhli:haha,TQ bro..

tomato:klo gol memang orang yang dok atas biasenye baling air..klo duk bawah kompem kene..haha

ameen:tak tengok pon imam muda..baru tengok iklan je..hehe
elis wanie said…
hahah terengganu menang,,tahniah,,=p
haha, ni baru ultras.haha. patut nampak hang bawa awek masuk stdium, tdung labuh kan.haha
jaya jr said…
elis:haha,tahniah team terengganu..

azhan:haha,takde lah..tengok bola ngn member je kot..awek2 ni xmaen lagi laa
Shafiza said…
Lagi satu..pakai baju besi takot ade pergaduhan..hehe ;)
jaya jr said…
haha.mane nak cari baju besi???gaduh2 lari je..kui3
Ezay Hadry said…
peteh ganu peteh..
pakat pitah selangor n kelantan

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka