Skip to main content

isu agama laa pulak..

cubaan mengalih perhatian rakyat daripada isu-isu lebih seperti harga minyak,video seks,
rogol,rasuah..dan ini jawapan terbaik daripada Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat..

***diprint screen dari facebook TGNA

Comments

apabila agama menjadi permainan...wallahu'alam..tak arif dalam hal ni..
aNgeLic vaMp said…
semakin lama, aksi-aksi orang politik dan media makin jauh dari kefahaman vamp.
Ezay Hadry said…
betul2..sokong TGNA..kalau bab2 bagi komen slalu rujuk al-quran dan hadis..pemimpin yang mcm ni Malaysia dahaga
isu2 agama ni amat membahaya jika dijadikan modal poliitk.tapi ttg kes ni, susah benar utk saya percaya sama media . sbb sblum ni terlalu byk berita2 karut yg dipaparkan. bermula isu ternakan babi kat kedah, exco kedah derhaka kpd sultan, isu kerajaan negeri kedah tak tolong mnagsa banjir, isu kelantan negeri miskin, semuanya ternyata bohong dan tipu dari pihak media. semua ini utk melariskan keuntungan jualan.

isu dap ingin jadikan agama kristian sebagai agama rasmi juga saya lihat sbgai sengaja dipaparkan utk lariskan jualan akhbar. itu sahaja.
kenapalah manusia hanya fikir business(dtgkan duit)tanpa memikirkan halal dan haram...haih entahlah,nak lakukan paper pun biarlah dengan cara yang halal...huhu
cikida said…
emm,,sampai berbagai isu sekarang,.x abes 1,,1 lagi ,muncull..dengan zaman yg semakin maju,,tapi ade jugak yg semkin mundur..=(
jaya jr said…
cukup sekadar kita dengan title anak muda tanam sifat yang berpegang teguh pada prinsip untuk menegakkan hak rakyat..pemimpin zalim haru ditumbangkan sebagaimana anak muda mesir menumbangkan hosni mubarak..surat khabar ni semua tak boleh pkai..sampah free duk bagi free hari-hari sebab takde orang nak beli..pengarang kafir yang duk minum arak,sembah patung lagi baik dari pengarang utusan malaysia yang islam,tapi tak tahu jaga isu agama..
Abu Luqman said…
orang bijak dan pandaieperti tuan Guru Nik Abdul Azizi dan Tuan Guru Hj Abdul hadi..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka