Skip to main content

kite bakor je satey tu!

huhu,da nak tido ni..tapi update jugak laa kejap lepas hari yang tak tentu hala gatal tangan nak maen-maen ngn kod..ade laa buat perubahan sikit-sikit seposen dua..hajatnye nak buat blog jadi ringan sikit biar senang nak masuk..sebelom ni pon,takde laa berat sangat rasenye..cume lagi ringan lagi bagus..sebab permainan masa itu penting..kadang-kadang,dek kerana mase pon hati boleh terluka..kah3..tetibe buat ayat orang berkasih sayang..ape jadah laa malam-malam ni..

takde ape sangat nak cerite sebenarnye..cume ade dapat tag gambar lapar bersama makanan yang diberi oleh junior zaman sekolah,imran..blog die name scribbles..suka hati je aku ngaku senior walopon tak sempat jumpe..aku keluar skolah,die masuk..tapi yang pasti,kakak die ex-calssmate aku..cakap mat salleh berkebuk-kebuk..orang duk lame kat UK laa katekan..jeles-jeles..tapi aku lagi jeles orang yang da tengok cite Fast & Furious 5..


mase balik kampung aritu..melayan kerenah saudara mara jauh di johor..mase ni takde lagi term kite bako je la,kite bako je la..tapi sebab family aku memang suka buat bakor-bakor..ade laa maen ambik-ambik gambor sambil makan dan bakor-bakor..patot gamborr bersama makanan,tapi takde dalam stok..gambor ni aku tengok ade sikit sate ngn hujung lidi sate..kire on laa tu..haha..


kene tag orang laen pulak..sape-sape jelaa..tapi sebab ade 3 bloglist,setiap satu bloglist aku pilih sorang..nak buat tak nak buat suka hati..tiada paksaan dalam friendstop..hihi

iium komuniti:queila
baju teluk belanga:zikery hassan
baju kebaya:fifanggun

***malas aku nak letak gambar sendiri..haha..balik cuti ni sedap aje member-member kenakan pasal aku ade blog..aku pon tak brape nak paham..tapi sebab semua da besar panjang,kite layan je..open minded..berblogging untuk bersosial secara sihat..haha




Comments

Imran Yazid said…
feel free to call me junior. & tak perlu segan segan nak gelar diri tuh senior ok. chill sudaaa. haha
dyea irdina said…
sila la jeles ek akak dah tgk pirate dvd fasr n furios..hahahhaha
jaya jr said…
imran:haha..xsempat nk kenal mase skola,blog pon jadik..haha

kak dyea:wah,memang kategori fast & furious jugak laa akak ni..blom pape da tengok dvd..semalam sy ade jumpe link donload,tapi malas nak tunggu..haha
HonEyBuNNy said…
hah?

ku terkejut...tahu mana iium community neh?

alamakkk...hehe...
jaya jr said…
haha,tahu laa..bl0gger kene dan semestinye mempunyai pengetahuan yang luas..kih3..
HonEyBuNNy said…
hehe...

okies....ne nak duk senyap2 lam blog neh...haha...
jaya jr said…
haha,buat donno je..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka