Skip to main content

kutu malam yang pandai jaga diri




haha,petang tadi senja di putrajaya..kali ni malam laa pulak kan..seusai laa dengan keadaan malamnye..aku ingat putrajaya ni mati malam-malam..tapi happening jugak..banyak lampu kot..masjid putrajaya ade,masjid besi ade pastu macam-macam lagi laa yang boleh dibuat tempat bergambar..bangunan pon cantik-cantik..

kebetolan mase sampai sini ade aktiviti ape mnde ntah..santai-santai bersama keluarga laa..ade orang nyanyi kat depan..die punye MC Tauke kumpulan jambu pastu yang nyanyi nubhan..kitorang maen singgah je mane yang napak ramai orang..haha..orang bujang katekan..kui3..takat-takat kutu malam tu biase laa kan..takde laa enjoy lebih-lebih sampai masuk disko...baru laa menjadi kutu malam yang pandai menjaga diri..haha..

***jangan nak kate gambar tu ala-ala mpop sudah..background masjid besi kot..cume tak sempat masuk dalam je..haha..gambar last tu bajet candid je..kah3..penat dah bergambar..all pictures by saif sulong =)

Comments

zikeryhassan said…
karnival belia kot
Imran Yazid said…
huwaaa, bestnye...
jaya jr said…
zik:bukan hari belia..hari belia minggu depan aku rase..ni aktiviti malam minggu kat putrajaya..dok laa sesok..lawas jugok laa nk jalan2..

imran:haha,orang xdop keje gini laa..jangan laa deki..kui3
pergi masjid bergambar ja ka.hehe.

pic ni membuatkan aku bergelora nak rembat Dlsr.haha..

terbaik bro...
aiman afiq. said…
awat tak g cycling terus,keluar peluh sket.haha.
Anonymous said…
header tu siyes cm blog sukan =="

selamat mnjga diri~
dak eina said…
putrajaya mlm2 mmg cantik pemandangan dia.. kan?
cik sakura said…
memang cantik putrajaya di waktu malam..dengan keindahan lampu dan bintang di langit..
wanda arry said…
putrajaya malam2 memang happening..dulu stdy kat bangi..so slalu gak terjah Putrajaya time jumaat malam
KatekateKite said…
wah! menarik! cam best je kat sana ek.
jaya jr said…
azhan:haha,nak masuk,tapi die da tutup..tunggu orang nak kluor je..da mintak nak masuktapi tak boleh gak..susah2..hehe

aiman:haha,naek moto pon berpeluh gak..putrajaya takde angin..haha

maCy:haha,blog sukan?ade laa sikit2 kan..hehe..selamat menjaga diri anda jugak..

dakeina:haha,kat laen pon cantik jugak..putrajaya ni ade banayk lampu je..lagi menarik.haha

cik sakura:tapi malam tu takde bintang sangat..juz ambik gambar kat tempat biase2 je..kat ramai orang..haha

wanda:owh,tu laa..klo duk kat bangi dekat sikit..ni dari gombak cam jauh je..tapi sebab nak ambik-ambik gambar kire takpe lah..haha..

katekatekite:memang menarik..minggu depan pon cam ade event best jugak kat putrajaya..hari belia negara..jom laa ke sana..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka