Skip to main content

hadiah orang kampung untuk orang bandar

abang:ayang,abang dah balik ni..

sayang:saya di bilik bang..

dialog 2 line ni je..tapi maksud dalam..haha


haha,iklan ni bersih je..tak kotor pon..tapi nakal..hahaha..hadiah orang kampung untuk orang bandar..aku jumpe mase tengok TV tadi..masuk youtube ade,share laa kat sini..tapi tak tau laa budak-budak zaman sekarang paham ke tak..paham kot..sebab taku tengok ramai budak-budak skang ni kawen awal..

***haha,paling tak tahan siap buat drift nak masuk parking umah..hahaha..

Comments

rara pinkmafia said…
erk.ngatkan hadiah apa td..
Sang Harima said…
Hahaha. Kelakor kelakor. Ada bunyi tangga tu..
tomatokering :) said…
bila nak kawen nih ? hahahah ! :P
jaya jr said…
rara::hehe,..selingan dalam blog..huhu

sangharima:haha,gaduh nk panjat tangge tu..gelojoh..

tomato:haha,lambat lagi..muda lagi ni kot..
salam bro,

tuan tanah ni bila mau kawen? haha. ni kiro wojib dah ni.haha
Cik waniey said…
tlg promote nmpk :)
dyea irdina said…
tak pernah minum poduk ni...hehehhehehe..kawen awal mmg ramai tp nikah awal ramai gak ke ?
jaya jr said…
azhan:haha,salam..xsampai mase lagi,cume iklan ni je klako..haha..tontonan umum kot..

cik wamiey:haha,x eh..tolong share kat sape yang tak sempat tengok TV..

kak dyea:haha,onrang bandar laa minum..orang kampung buat..tapikan,ape beza kawen ngn nikah ek kak?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka