Skip to main content

4th day : perlukah ber'KONGSI'?

hai,selamat pagi..cam rajin laa pulak kan nak update pagi ni..mau tak rajin,bangun pagi-pagi,ready nak masuk kelas tup-tup kelas batal..hihi..kate orang tu tuah ayam nampak di kaki,tapi tuah takde kelas tiada siapa yang tahu..da nak masuk pintu kelas baru nampak bebudak pempuan yang datang awal bergegas nak pulang dengan wajah agak ceria..nak maen facebook agaknye..

tapi semalam aku ade bace status kawan aku yang da ade tiket cite KONGSI..mak aih,advance gile budak ni..kerja kat panggung ke ape..tapi tu laa,sebenornye cite KONGSI masuk panggung arini..aku takde kelas pagi,tapi sebab ade kelas petang,tak leh laa nak ber'KONGSI'..kang penat pulak nak masuk kelas..klo takde kelas petang,rasenye da ade kat panggung skang ni..haha

sebenornye jarang aku nak tengok cite melayu ni,tapi sebab reputasi hebat hero cite ni berdasarkan cite-cite sebelum ni,rase macam nak menjengah jugak laa..tapi tak nak rebut-rebut,tolak-tolak membeli tiket..kang jadi hal laen pulak..jadi,ape korang expect untuk cite ni???mesti expect lawak pecah perut kan..tapi tengok trailer pon da ade sikit-sikit..kire boleh laa gelak-gelak..gelak-gelak jugak,jangan sampai sakit jantung sudeh..

lu langsi lu mati ni bahase along ke?

***aku rase laa,ade ke tak awek-awek nak pakwe die jadi ganas-ganas pegang pistol pastu maen tembak-tembak???kongsi laa..haha

Comments

efa said…
best ka cerita tu?huhu tak tgk lg haha errr takmo takut kena tembak haha
MISS LANZA said…
haha jom kita ge gegar panggung esok..!

LU LANGSI LU MATI..

rasa ceta tuh macam lawak je kan?
shedameor said…
nak tengok ! hehe
emieysandra said…
semalam dh tgk wayang..citer ni tunggu pasni pasni ar..huhu~
zikeryhassan said…
orang kata cerita ni tak best
*47!k@# said…
tgok gambo cm best..tp xtaw laa~lom tgok~
sYafIk-wAy said…
filem yang dinantikan tahun ni , betul ke best , jom terjah !
jaya jr said…
efa:haha,ntah laa..tak tengok lagi ni..tak boleh bagi komen..haha

misslanza:haha,esok pon belom tentu dapat.ramai kot orang..adooi

sheda:hehe,tengok le,boleh ditonton di pawagam berdekatan..kui3

emieysandra:haha,marathon pon xpe..hari biase murah sikit..

zik:orang kate,bukan kite kate..tapi aku rase klo tak best pon kutip banyak jugak..hero mahal kot

#:hehe,same laa kite belom tengok..

sYafik:terjah jangan tak terjah..haha
aiyahassan said…
da tenguk td. best wooooooooooo
KABAKOGA said…
ni cerita ade kait2 ngan atu dop mat?
leh gop tes tanding filem 40 juta 2alam
jaya jr said…
adop harun..lawok2 biase kot..2 alam mende..bahagian ngenpen 40 juta..bukan bahagian ngutip..haha
Nica said…
pakwe men pistol pastu tembak2, makwe pulak men kuali pastu baling2 kat kpala pakwe, baru mencabar. he he

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka