Skip to main content

senja kat putrajaya

senja di putrajaya

adeh,penat gile maen ari ni..pejam celik-pejam celik,da nak masuk hujung minggu balik.esok hari khamis ade kelas sikit pastu jumaat da free..semester pendek ni macam datang bercuti je..ni gambar weekend minggu lepas kat putrajaya..lepak kat sane umah kakak member ni..da macam orang bujang duk umah sewa kot..nasib laa universiti aku ni bagi hostel selesa untuk setakat ini..Alhamdulillah..okeh,mandi dulu yob

***kredit gambar kat saif sulong..haha..

Comments

Obat Sakit 2011 said…
foto yang bagus gan
+dieabella+ said…
salu sesat kt putrajaya...hehe
Anonymous said…
nice (:
combi said…
wo0o0.. lawa pic !
jaya jr said…
hehe,suasana senja memang best..lagi laa klo boleh snap-sanap gambor..everyboby like it =)
wah...nice view.... nice editing..biler la nk expert mengediting gmbor2 nie :(
Pesona Algebra said…
hahaha kutu malam :)
jaya jr said…
muz:hmm,slow2 je..lame2 boleh laa sikit2..ni pon bukan pandai sangat..saje je..huhu

PA:haha,bukan kutu rambut ye..TQ komen sini
jaya jr said…
universiti kat gombak je..hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka