Thursday, May 19, 2011

segmen bloglist abang teror|tanah tumpah darahku


haha,tetibe je rase nak join bloglist ikut negeri kat blog abg teror..
rasenye,semua yang selalu datang sini sedia maklum aku ni orang terengganu..klo ikut asal name negeri terengganu,TARING ANU..haha..nampak tak taring tu???ni pon tau mase belajar sejarah kat sekolah dulu-dulu..tanah tumpah darahku klo translate bahase ganu jadilah tanoh tupoh daroh ambe..macam dalam header sebelom ni..DAGHOH tu sebutan terengganu yang pekat likat..hehe

tapi kene jawab soalan sikit..4 soalan je..bereh,takdok masaloh..

1.dilahirkan di hospital besar kuala terengganu..

2.dibesarkan di kuala terenganu salam 17 tahun..lepas tu baru reti nak merantau ke Kuala Lumpur..haha

3.negeri pilihan untuk bloglist abg teror ialah TERENGGANU

4.ade 3 negeri yang dekat dihati iaitu Johor,Pahang,Terengganu..tapi pilih negeri terengganu sebab terengganu tanoh tupoh daroh ambe,pastu team bola ganu dapat masuk final piala FA 11 Jun ni..lagi pulak,kat ganu ade makanan yang unik-unik..akok,puteri mandi,satar,otok-otok,kepok lekor ori macam-macam lagi laa..haha..

***saya orang terengganu,tapi saya OK..haha..cam nakal je kan..tapi baru aku tau,ramai jugak blogger terengganu dalam arena blogger ni..kah3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

dak eina said...

oh org ganu eh? nie ore kelate mariii... hahaha! lwn ngan kelate la final piala FA nie..huhu

Chempaka Sari said...

hidup JOHOR...

Shaherah said...

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan.. Shera singgah blog ni tau..
Shera dari blogger Johor..
^_^ Yeayy!!

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

jaya jr said...

dak eina:haha..sila3..

chempaka sari:haha,johor darul takzim..nenek ade kat sane

shaherah:okay..TQ singgah kat sini :)

iday said...

ambe pon orang teranung,,pakat tengok bola la kekgi neh,,hehehe

jaya jr said...

haha.OKAY..terengganu kelantan finalis yang power