Skip to main content

segmen bloglist abang teror|tanah tumpah darahku


haha,tetibe je rase nak join bloglist ikut negeri kat blog abg teror..
rasenye,semua yang selalu datang sini sedia maklum aku ni orang terengganu..klo ikut asal name negeri terengganu,TARING ANU..haha..nampak tak taring tu???ni pon tau mase belajar sejarah kat sekolah dulu-dulu..tanah tumpah darahku klo translate bahase ganu jadilah tanoh tupoh daroh ambe..macam dalam header sebelom ni..DAGHOH tu sebutan terengganu yang pekat likat..hehe

tapi kene jawab soalan sikit..4 soalan je..bereh,takdok masaloh..

1.dilahirkan di hospital besar kuala terengganu..

2.dibesarkan di kuala terenganu salam 17 tahun..lepas tu baru reti nak merantau ke Kuala Lumpur..haha

3.negeri pilihan untuk bloglist abg teror ialah TERENGGANU

4.ade 3 negeri yang dekat dihati iaitu Johor,Pahang,Terengganu..tapi pilih negeri terengganu sebab terengganu tanoh tupoh daroh ambe,pastu team bola ganu dapat masuk final piala FA 11 Jun ni..lagi pulak,kat ganu ade makanan yang unik-unik..akok,puteri mandi,satar,otok-otok,kepok lekor ori macam-macam lagi laa..haha..

***saya orang terengganu,tapi saya OK..haha..cam nakal je kan..tapi baru aku tau,ramai jugak blogger terengganu dalam arena blogger ni..kah3

Comments

dak eina said…
oh org ganu eh? nie ore kelate mariii... hahaha! lwn ngan kelate la final piala FA nie..huhu
Anonymous said…
hidup JOHOR...
Shaherah said…
hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan.. Shera singgah blog ni tau..
Shera dari blogger Johor..
^_^ Yeayy!!

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/
jaya jr said…
dak eina:haha..sila3..

chempaka sari:haha,johor darul takzim..nenek ade kat sane

shaherah:okay..TQ singgah kat sini :)
iday said…
ambe pon orang teranung,,pakat tengok bola la kekgi neh,,hehehe
jaya jr said…
haha.OKAY..terengganu kelantan finalis yang power

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka