Skip to main content

pilihan bahasa : bahasa alien


terima kasih kepada keratan akhbar ini sebab berjaya menghalang aku terlentang pagi ni..surat khabar mane???sah-sah laa utusan malaysia klo bab-bab camni..komen aku ade banyak versi..

1-versi bahasa ganu
haha,sek-sek die ni brahi sungguh melawok..cakak lebih kurang,aku lepok pale baru tau..mu sape?TGNA sape?ke mu deki mu tak dok aura nok kumpul 10ribu orang muda sekaligus?mu orang-orang jahil agame,bawok-bawok laa g kuliah agame..bukok mate hati.jangan jadi bute ngat..sakit ati orang laen je bace..soh-soh surat khabor utusan ni..cilakak.

2-bahasa luar
haha,puak-puak die ni suka sangat melawak..cakap lebih kurang,aku sekeh kepale baru korang tau..ko sape?TGNA sape?ke korang dengki sebab korang takde aura nak kumpul 10ribu orang muda sekaligus?korang yang jahil-jahil ni bawak-bawak laa pegi kuliah agama..bukak mata hati,jangan jadi buta sangat..sakit hati orang laen je bace..sah-sah akhbar utusan ni..celaka.

3_bahase alien
!@#$%^&*()_+{}":>?<,./;'[]!@#$%%*&^*(&()*)+_)+_)?><>:""}{!@^&@^#&@#)(!@_)_+_>?:":}{{}{!@!*&#!#%#^!%#&!^%$(&)$(_#(!_#)!)#+_!)#(!&#!*^#%&*^*(&(!*)!(_(#!_(@!)_(#(&(*&*!&^@*&!@@&!(*@&!()&@)!(@!_@(!_)@(!@_+!)@+!_@)!+_@)!@+_!>?<":}{+_*(**(&!@!(*@&!@(*!&@!*@&!(*@&!(*@&!(*@&!@^!%@!^%@$$@#$)#($)_#($_(_)$(#_)(%#_)%(

***dah,sekian untuk pagi ni..klo aku tido,takdelaa aku nak pos pasal ni kan..nasib aku rajin blogwalking..kan bro Azhan???haha..mane satu bahase yang diorang paham..bahase alien kot..geram aku nengoknye..tapi kan,sape yang ajar aku bahase alien??kah3..reka je kot..klo bukan dari sudut politik sekalipon macam ni ke kite menilai ahli ulama'???pikir laa sikit hoi..

Comments

sha said…
Hanya mampu tersenyum sinis.

Politik kita ni dah sgt teruk dan kotor. Dah malas nk ambik tau sgt. Ambik tau sikit2 ja..
NuSaNa NoSa 91 said…
bleh buat permintaan bahasa x, kt sini?? ahahahaha~ ^_^

abaikan saje diorg.. kdg2 menyampah nk bc akhbar sbb penuh ngan politik.. =.="
Abu Luqman said…
akau lama dah tak baca utusan meloya..meluat
budak_baik said…
kalu sembang pasal politik memang x abih.. masing2 sibuk nk cri saloh org.. kalu bab surat kabo ow, memang surat2 kabo utama malaysia under kerajaan.. dh, x heran ah kalu tubik brite gni pun.. (versi tranung).. versi alien dlm proses nk blajor.. hehe
kelakar pula baca...dah tu tak kan nik aziz nak tiupkan semangat cintakan umno kalu dia pembangkang...agak2 la kan...
jaya jr said…
sha:sebagai rakyat,kene ambik tau.klo tak sampai tua kene tindas..haha

nusana:haha,boleh saje selagi bahasa malaysia..bi boleh laa kot..kah3

abu:haha,meluat patot dibuang ke laut je

budak baik:haha,betol dh..rezak sokmo bace surat kabo..kite BAKO je..haha

kak hawa:haha,tu laa..sham kamikaze pon da berubah angin..diorang ni bile laa pulak agaknye
Anonymous said…
bese ah tuh bro.. kerajaan.. ceyt
HonEyBuNNy said…
meh cne nak ajar bahasa alien...ngeh3...

larikkk...hehe
Epy Ain said…
go GANU go GANU..

^____^

setuju sgt !
jaya jr said…
k own:haha,tu laa..kerajaan pilihan rakyat..yakk..

honeybunny:haha,larikk je sejauh boleh..kui3..alien kaki pendek..tak sempat kejor

ain:haha,peteh ganu peteh!
haha, maroh bebenor mu ni.haha

depa ni cakap p la bahasa loghat apa pun memang tak paham punya sebab depa ni tak paham bahasa...
saya_arief said…
aku xtawu pulak hang buleh cakap banyak bahasa.
hahaha..
tahniah2.
;D
Ija AppLe :) said…
politik..no komen...
oh base alien 2 best ! (:
peep said…
utusan melayu apekebendenye gitu.. utusan taik ade a.. haha ade la balasannye nanti.. bersabar je la yg terbaik..
LUTFI SYAFIQ said…
hempok atas pale kali... supe natang. ye dop? haha
dak eina said…
siap ade bahasa ganu.. meh eina translate kot kelate plop! huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka