Skip to main content

sejarah bermain api


sejarah aku bermain api memang banyak..mase kecik-kecik dulu,klo ade orang ajak bakor sampah,memang tu feveret aku..tongahari ke,tongah paneh ke tak kesah..janji minat aku dapat dipenuhi..haha..ntah sape laa yang ade minat same macam aku ni kan..tapi malam aritu aku maen api lagi..ade laa teman 3-4 orang yang dek keliling..nak kate hobi tu,tak dah skang ni..tapi tu lah,namenye orang takde keje..haha..klo kene api ni,mau masuk bilk bedah..haha..awas,jangan tiru aksi ini..

kate orang,api ni tak boleh buat maen..kecik menjadi kawan,besar menjadi lawan..

klo ikut pepatah ni,memang anda perlu sentiasa berjaga-jaga terhadap api..didunia mahupon akhirat =) 
klo mase kecik-kecik anda dah pernah terbakor api atau kene bako api,jangan biarkan sejarah berulang lagi..

***setakat aku maen api dari zaman kanak-kanak sampai laa ni,nasib baek takde pape buruk terjadi..fuhh,selamat..

Comments

emieysandra said…
klu dh jahil, jgn la wt tmbah dosa kutuk org lak, haishh..dunia skg ni..

p/s : kwn ng alien lg baik, leh tlg perknalkan^^

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka