Skip to main content

aku nak semua kawan aku ade blog

handset aku skang ni pakai ringtone acoustic guitar..aku download beberape minggu lepas..pastu petang tadi handset tu pon berbunyi..biase klo ade orang telefon petang-petang camnih,ajak maen futsal..result pon baru keluar petang semalam,boleh jadi ke arah nak bersuka-ria dalam keadaan yang sihat kot..tapi perbualan nye macam ni

kawan:hello,ade mane oor?

aku:tak dok mane-mane pong,kat umoh je?

kawan:ooo,lepak batu burok jom..

aku:eh,dok leh,aku baru nok makang nasik ni..mok aku baru balik keje..

kawan:owoh,jom aa..ke update entri kat blog???

aku:errr,mane ade,betol aa ni..aku baru nok makang ni..

kawan:okok,tapi malang esok g stadiung tengok bola..

aku:bereh

macam tu laa lebih kurang berbual tak sampai 2 minit..aku pon duk kalut baru nak makan nasik sebab mama pon baru lepas balik kerja..makan skali laa..tapi part yang kawan aku tanye pasal update blog tu memang tak boleh blah..haha..selalu dah aku kene usik ngn situasi nih..klo aku cakap ade hal je,dikatenye aku update blog..klakor sungguh klo dipikirkan..haha..mentang-mentang laa aku bercuti bersama blog je kali ni..takkan laa sampai camtu..walhal aku update blog pon,aku save je dulu klo member ajak kluo..

tapi tu laa,klo aku jumpe member zaman skolah,memang part blog selalu jadi mainan klo nak mengusik..aku ni macam pelik jugak..campur bengang pon ade..haha..sebab dalam ramai-ramai member zaman skolah aku,aku sorang je kot terjebak ngn blogging ni..kawan kat universiti macam tak kisah sangat..biase je..tapi macam-macam respon laa aku dapat..ade komen panas-panas pon buat donno je..member-member ape laa sangat kan..pusing jauh-jauh pon jumpa balik pastu..kate orang tu,buat modal bersembang..sabor je lah..

tapi disebalik usikan member-member tu,aku rase laa,diorang pon paham dunia blog ni camne..diorang tau blog-blog yang femes..diorang pon mencari-cari jugak blog-blog mantap untuk dibaca..tapi klo diorang pon ade blog bertambah bes laa jugak..takde laa aku sorang je kene balun stiap kali melepak klo semua ade blog..kah3x..boleh laa melepaskan diri yang tersepit sorang-sorang nih..

ni KFC batu buruk..tak pernah lepak sini,tapi reunion pernah..

Comments

HAJAR hasan said…
errr... memahami betul kawan tu kan. memahami dlm perli. biasalah. pandangan org luar terhadap dunia blog ni lain2. kita, sebagai blogger. lepak-chill-relax sudeyh. teehee~ ;)
zikeryhassan said…
kalau kawan2 tau kita ada blog, bermakna dorang pon baca gak blog kita. aku yakin, dorang pon nak ada blog gak. HEHE
el-janna said…
ngahhah mcam same je situasi diatas
Sang Harima said…
Jom, menulih blog. Kah kah kah.
czueka zulaikha said…
huhu cam biase kene jea =.=
haha, kat rumah, mak cakap makan ja tikus dgn kyboard tu..haha
hana nabihah said…
hehehe heboh skagn semua dgn blog ^^
akak pula tak nak mereka ada blog sbb susah nak kutuk..hahah
jaya jr said…
hajar hassan:memang buat habis chill klo jumpe diorang..hahaha

zik:boleh jadi jugok kot..silent reader..huhu

el-janna:haha,terkena jugak laa tu ngn kawan2..

sang harima:haha,jom ah..mu ah ni pengaruh aku mase dulu-dulu..

czueka:haha,ni pon mesti kena jgk ngn kawan2 ni..rilek2..

azhan:haha,jangan makan mnde2 tu,bahaye..nasik lemak ok..kui3

hana:heboh ke?tapi tu laa,maen blog da macam fesbuk..

hawa:haha,pempuan laen..diorang ni takde nak perli2..lelaki ni kuat perli..
s h e e said…
ehehe...mari sume kte berblogging...wah...ni memang blogger tegar ni smpai kawan2 pon da sound2...hahah...org ganu ghupenye kamu ni...br taw...haha...
haha. ajak kawan join jugop lah deh. ^_^

kwn2 skang pun dh rmai yang buat blog ;))
jaya jr said…
shee:haha,takde laa tegar sangat..time2 cuti je mengadap..mmg orang ganu..tapi orang ganu yang selalu keluar terengganu..

iqa:haha,klo senang diajak takpe,ni susah..bukan senang nak bukak blog..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka