Thursday, May 5, 2011

aku nak semua kawan aku ade blog

handset aku skang ni pakai ringtone acoustic guitar..aku download beberape minggu lepas..pastu petang tadi handset tu pon berbunyi..biase klo ade orang telefon petang-petang camnih,ajak maen futsal..result pon baru keluar petang semalam,boleh jadi ke arah nak bersuka-ria dalam keadaan yang sihat kot..tapi perbualan nye macam ni

kawan:hello,ade mane oor?

aku:tak dok mane-mane pong,kat umoh je?

kawan:ooo,lepak batu burok jom..

aku:eh,dok leh,aku baru nok makang nasik ni..mok aku baru balik keje..

kawan:owoh,jom aa..ke update entri kat blog???

aku:errr,mane ade,betol aa ni..aku baru nok makang ni..

kawan:okok,tapi malang esok g stadiung tengok bola..

aku:bereh

macam tu laa lebih kurang berbual tak sampai 2 minit..aku pon duk kalut baru nak makan nasik sebab mama pon baru lepas balik kerja..makan skali laa..tapi part yang kawan aku tanye pasal update blog tu memang tak boleh blah..haha..selalu dah aku kene usik ngn situasi nih..klo aku cakap ade hal je,dikatenye aku update blog..klakor sungguh klo dipikirkan..haha..mentang-mentang laa aku bercuti bersama blog je kali ni..takkan laa sampai camtu..walhal aku update blog pon,aku save je dulu klo member ajak kluo..

tapi tu laa,klo aku jumpe member zaman skolah,memang part blog selalu jadi mainan klo nak mengusik..aku ni macam pelik jugak..campur bengang pon ade..haha..sebab dalam ramai-ramai member zaman skolah aku,aku sorang je kot terjebak ngn blogging ni..kawan kat universiti macam tak kisah sangat..biase je..tapi macam-macam respon laa aku dapat..ade komen panas-panas pon buat donno je..member-member ape laa sangat kan..pusing jauh-jauh pon jumpa balik pastu..kate orang tu,buat modal bersembang..sabor je lah..

tapi disebalik usikan member-member tu,aku rase laa,diorang pon paham dunia blog ni camne..diorang tau blog-blog yang femes..diorang pon mencari-cari jugak blog-blog mantap untuk dibaca..tapi klo diorang pon ade blog bertambah bes laa jugak..takde laa aku sorang je kene balun stiap kali melepak klo semua ade blog..kah3x..boleh laa melepaskan diri yang tersepit sorang-sorang nih..

ni KFC batu buruk..tak pernah lepak sini,tapi reunion pernah..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

HAJAR hasan said...

errr... memahami betul kawan tu kan. memahami dlm perli. biasalah. pandangan org luar terhadap dunia blog ni lain2. kita, sebagai blogger. lepak-chill-relax sudeyh. teehee~ ;)

zikeryhassan said...

kalau kawan2 tau kita ada blog, bermakna dorang pon baca gak blog kita. aku yakin, dorang pon nak ada blog gak. HEHE

el-janna said...

ngahhah mcam same je situasi diatas

Sang Harima said...

Jom, menulih blog. Kah kah kah.

czueka zulaikha said...

huhu cam biase kene jea =.=

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, kat rumah, mak cakap makan ja tikus dgn kyboard tu..haha

hana nabihah said...

hehehe heboh skagn semua dgn blog ^^

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak pula tak nak mereka ada blog sbb susah nak kutuk..hahah

jaya jr said...

hajar hassan:memang buat habis chill klo jumpe diorang..hahaha

zik:boleh jadi jugok kot..silent reader..huhu

el-janna:haha,terkena jugak laa tu ngn kawan2..

sang harima:haha,jom ah..mu ah ni pengaruh aku mase dulu-dulu..

czueka:haha,ni pon mesti kena jgk ngn kawan2 ni..rilek2..

azhan:haha,jangan makan mnde2 tu,bahaye..nasik lemak ok..kui3

hana:heboh ke?tapi tu laa,maen blog da macam fesbuk..

hawa:haha,pempuan laen..diorang ni takde nak perli2..lelaki ni kuat perli..

s h e e said...

ehehe...mari sume kte berblogging...wah...ni memang blogger tegar ni smpai kawan2 pon da sound2...hahah...org ganu ghupenye kamu ni...br taw...haha...

Puteri Iqa Izyan said...

haha. ajak kawan join jugop lah deh. ^_^

kwn2 skang pun dh rmai yang buat blog ;))

jaya jr said...

shee:haha,takde laa tegar sangat..time2 cuti je mengadap..mmg orang ganu..tapi orang ganu yang selalu keluar terengganu..

iqa:haha,klo senang diajak takpe,ni susah..bukan senang nak bukak blog..