Skip to main content

anak nombor 2,betol ke ni?

~ANAK MANJA IBU sebab papepon mesti dia akan diutamakan oleh ibu..

~ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata..semua dia ajer yang betul..dalam ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG ..

~KEMAHUAN dia kuat..kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

~TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe @ pakwe dia..

~BERCINTA tak digoyahkan anak no 2 juga..dia kalau bercinta,sangat setia…sanggup berkorban…

~HITAM @ PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang(kononnya) kalau hitam tu hitam lah kalau putih tu putihlah..degil tak boleh toleransi

~HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tapi hati dia lembut juga….

~SATU lagi pe'el perangai dia ni jenis tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka..

~ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nak terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan orang…ramai anak no 2 ni keje sendiri

~PEMAAF & caring tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jangan bagi diorang marah..kalau marah diorang akan jadi hulk

~PAKAIAN nak ajer up to date…semua nak kemas...

haha,sape laa memandai pagi buat research ni..malu jugak pakcik dibuatnye..tapi tak semestinya betol hundred percent(100%) kan..manusia itu berubah-ubah..tapi part pakaian tu macam bes je..patot laa klo pegi kedai aku selalu je rambang mate..bab cinta no komen..

***anak nombor 2 dalam keluarga kembangan aku majoriti kidal..macam kebetolan pon ade..pelik tapi benar..huhu..yang descriptions kat atas tu aku copy paste kat fesbuk je mungkin da ramai tahu kot,tapi tetap jugak nak post kat sini =)

Comments

anak ketiga macam mana? hehe..tgk orang jugak kot...yang akak tahu anak sulong api :0
a's said…
seriously sama sebijik macam diri ini.wakakakaka
zikeryhassan said…
aku suka tgk org kidal menulis. AHAHA
jaya jr said…
kak hawa:huhu,ntah laa camne..jumpe yang anak nombor 2 je =)

a's:haha..ke orang yang research tu g kedoh tanye?kui3

zik:haha,takde pulak orang suke tengok aku menulis..tak aci nih
s h e e said…
sy anak ke 3...tp sy kidal...hehe...anak kedua dalam family x kidal...jd 0.01% da kua dr majoriti...ehehe...
[k]o{q}i[n] said…
tq tau sbb slalu bw kt blog aku.. really appreciate it.. nice blog btw...
Ezay Hadry said…
haha ade gok same2 cam akak aku..
anok ke 3 guane pulok?
jaya jr said…
shee:haha,tu laa..bergantung kepada genetik keluarga kot..

koqin:haha,blogger mmg laa slalu BW klo ade mase..baru meriah..huhu..

ezay:haha,nombor 3 kene tunggu kajian laen pulok..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka