Friday, May 6, 2011

anak nombor 2,betol ke ni?

~ANAK MANJA IBU sebab papepon mesti dia akan diutamakan oleh ibu..

~ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata..semua dia ajer yang betul..dalam ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG ..

~KEMAHUAN dia kuat..kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

~TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe @ pakwe dia..

~BERCINTA tak digoyahkan anak no 2 juga..dia kalau bercinta,sangat setia…sanggup berkorban…

~HITAM @ PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang(kononnya) kalau hitam tu hitam lah kalau putih tu putihlah..degil tak boleh toleransi

~HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tapi hati dia lembut juga….

~SATU lagi pe'el perangai dia ni jenis tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka..

~ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nak terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan orang…ramai anak no 2 ni keje sendiri

~PEMAAF & caring tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jangan bagi diorang marah..kalau marah diorang akan jadi hulk

~PAKAIAN nak ajer up to date…semua nak kemas...

haha,sape laa memandai pagi buat research ni..malu jugak pakcik dibuatnye..tapi tak semestinya betol hundred percent(100%) kan..manusia itu berubah-ubah..tapi part pakaian tu macam bes je..patot laa klo pegi kedai aku selalu je rambang mate..bab cinta no komen..

***anak nombor 2 dalam keluarga kembangan aku majoriti kidal..macam kebetolan pon ade..pelik tapi benar..huhu..yang descriptions kat atas tu aku copy paste kat fesbuk je mungkin da ramai tahu kot,tapi tetap jugak nak post kat sini =)

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

8 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

anak ketiga macam mana? hehe..tgk orang jugak kot...yang akak tahu anak sulong api :0

a's said...

seriously sama sebijik macam diri ini.wakakakaka

zikeryhassan said...

aku suka tgk org kidal menulis. AHAHA

jaya jr said...

kak hawa:huhu,ntah laa camne..jumpe yang anak nombor 2 je =)

a's:haha..ke orang yang research tu g kedoh tanye?kui3

zik:haha,takde pulak orang suke tengok aku menulis..tak aci nih

s h e e said...

sy anak ke 3...tp sy kidal...hehe...anak kedua dalam family x kidal...jd 0.01% da kua dr majoriti...ehehe...

[k]o{q}i[n] said...

tq tau sbb slalu bw kt blog aku.. really appreciate it.. nice blog btw...

Ezay Hadry said...

haha ade gok same2 cam akak aku..
anok ke 3 guane pulok?

jaya jr said...

shee:haha,tu laa..bergantung kepada genetik keluarga kot..

koqin:haha,blogger mmg laa slalu BW klo ade mase..baru meriah..huhu..

ezay:haha,nombor 3 kene tunggu kajian laen pulok..