Skip to main content

terbaru di friendstop

huh,penat pulak lari-lari  pagi ni..dalam usaha menghasilkan sebuah komuniti sihat dan cergas,joging awal pagi hujung dihujung minggu ni macam patot laa jugak..takde ape sangat nak dishare untuk pagi ni..sebab semalam pon sampai kat bilik dalam pukul 1..kluor makan pastu macam biase,jadi kutu malam yang pandai menjaga maruah diri..singgah laa kejap kat uptown danau kota..takde pape pon nak dibeli,cuma beli stokin baru sepsang..tu yang semangat nak joging pagi-pagi ni..haha

tapi sebelom pergi makan tu,duk sembang-sembang pasal golongan-golongan manusia yang mendapat hidayah Allah ni..macam terharu pon ade kan..paling latest,Sham dari kumpulan Kamikaze..da ikut jejak langkah saudara Bob Lokman..bagus laa macam ni..cume masih terkilan sebab ade golongan yang masih buta hati membidas balik orang-orang yang berubah ke arah kebaikan ni..


hmm..pagi ni pon aku dengar balik video ni..sejuk je hati kan..sape nak dengar dan tak dengar lagi,klo nak dengar boleh laa tekan..hehe..pastu tetibe je rajin pulak nak cari FB sham kamikaze ni kan..dah like skali FB die..haha..


tapi ape yang baru kat friendstop aa???haha,da teralih tajuk pulak..yang terbaru ialah ade page DSLR kat atas sebelah kanan tu..saje nak share hasil pencarian gambar di waktu lapang..takde laa cun gile-gile..sekadar menyedapkan mata memandang boleh laa..hehe..

***pagi ni perfect..jogging pastu ade sarapan..alhamdulillah =) selamat berhujung minggu semua ye..

Comments

anamizu said…
alhamdulillah..
sejuk je mata memandang ^____^
zikeryhassan said…
bagoslah. semoga ramai lagi yg ikot jejak langkah mcm tu
Sang Harima said…
Gong Bok menuju ke arah K-pop Islami?
jaya jr said…
anamizu: =).betol3

zik:tu ah..sedap jugok dengor ceramoh puok2 die ni..

sanghrima:kpop islami?pop2 xdok dalam islam..nasyid je..
SRenungan said…
alhamdulillaih..
:)
Alin said…
tumpang share boleh? :D
LUTFI SYAFIQ said…
alhamdulillah... hehe
amranaiman said…
alhamdulillah syukur~ +D

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka