Skip to main content

pagi ceria =)

selamat pagi..semoga ceria selalu..haha..2-3 hari ni macam tak brape nak sihat..mata cepat penat.tak boleh nak mengadap atau fokus kat laptop lame-lame..jadi takde blogwalking sangat..nak menaip pon tak brape nak semangat..tapi hari ni rse macam dah OK sikit..Alhamdulillah laa kan..thanks to Allah..kite patot yakin Allah yang memberi penyakit dan Allah jugak laa yang menyembuhkan..bukan kite sihat sebab ubat yang kite makan..ubat tu hanya sebagai ikhtiar..tapi yang menyembuhkan itu tak laen tak bukan Allah yang maha pengasih..


***kadang-kadang kite rase kuat pastu alpa.tapi bile dapat demam @ selsema je,badan da rase tak larat..nak buat keje pon macam tak selesa..baru je demam atau selsema..sesungguhnye sakit dapat menghapuskan dosa-dosa kecil..ceria selalu =)

Comments

selamat pagi :) tak care ye :)
ieka.H said…
mornink juga...
sakit tu mngingatkan kte pd Tuhan :)
Mario said…
bagus betul ko ni jj....tak sihat pun tp komited betul dgn blog... aku suka komen ieka tu...
jaya jr said…
fifi & syukry:haha :D

kak hawa & ieka:huhu,TQ :D

mario:komen ieka tu memang betol..tapi ni pon update pendek2 je..tu pon banyak typo..

azhan:tu laa,lame sikit terkena kali ni..ni stok lame ni,da lame tak kluo shooting
anismelon said…
btl toh..sakit yg kite rase toh sebenanye penghapus dosa..kn..:)..selamat tngahari..:)..
HonEyBuNNy said…
selamat petang..heheh

ku juga ceria walaupun banyak esmen..ehheh
jaya jr said…
anis:hmm,betol3..setiap manusia kan tak lari dari kesilapan..boleh laa tebus sikit2

lutfi:hihi..TQ bro..baru nak berjinak ni

honeybunny:haha,esmen memang bikin sakit kepale..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka