Monday, May 23, 2011

segmen | aku dan alat muzikku


haha.bersegmen-segmen laa pulak kan..tapi takpe laa..kali ni segmen bersama Pak Cek Biola pulak..lagi kelas maen biola..aku tak reti berbiola..ni pon saje je nak menaip..segmen ni pon OK je..tak susah..klo susah kompem aku malas..lagi satu sebab segmen yang berkaitan ngn minat..kire boleh laa kan..secara tak langsung bleh masuk bloglist Pak Cek Biola..klo ade nasib,boleh direview skali..haha..bukan senang nak kene review kan..haha

disuruhnye cerita pasal ape alat muzik yang kite ade..aku takde pape yang special pon..gitar kapok je sebijik..beli mase zaman-zaman rase nak petik gitar ..baru setahun setengah kot bermaen gitar ni..maen sekadar suka-suka je pak cek..haha..ade gu maen gitar,kite pon join laa skali..tak sampai seminggu belajar,terus beli gitar..senang sikit nak qonquer..klo share ni lambat sikit tunggu turn..haha..

tapi yang peliknye,aku beli gitar ni kat kedai yang jual barang sukan dan pakaian..aku pon tak brape nak paham ape strategi perniagaan kedai tu..kedai kat Kuala Terengganu..tapi skang ni,aku dah jumpe satu kedai alat muzik kat KT dan jadi pelanggan tetap kedai tu teros..haha

syarat ke-6..letak gambar bersama alat muzik..haha

nasib baik post dibuat setelah mandi..takde laa nampak muka bersama taik mate lagi..haha..webcam suda..kui3..

***da serik nak upload-upload video nih..ade laa sebabnye..hanya akan upload klo maen gitar bersama rakan-rakan je..haha..komen paling tak leh blah takut orang kate bajet nak jadi retis..sape laa reka perkataan retis ni..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

LUTFI SYAFIQ said...

tu rr, kt kedah ni pun ada kedai yg jual barang2 sukan tp jual gitar.. pelik... konfius identiti btoi kedai tuh.. yg peliknya, kenapa gitar saje yg diorg jual? hahaha

Rozuan Ismail said...

tq join =) nanti akan direview bersama blogger lain.tggu je k.. nak masukkan blog ni dalam bloglist.huhu

Mohamadazhan hjDesa said...

aku nak p cari kompang jap g.haha

RaraPuing said...

kite follow blog kamu klu sudi follow myblog yer :))

jaya jr said...

lutfi:haha,sebab gitar tak besar macam piano kot..kang makan space pulak diorang nak jual barang sukan..

wan:haha,OK..same-same..mantap aa..

azhan:haha,boleh,takde hal..jadi yang tradisional sikit..kompang pon bes jugak..

rara:hehe,OK nice..TQ datang sini

HonEyBuNNy said...

hai retis....hehe....;-)

Rozuan Ismail said...

blog anda sudah direview..

http://kringg.blogspot.com/2011/05/blog-review-segmen-aku-dan-alat-muzikku_23.html

zacky ~786~ said...

waa ktia sama2 di riview laa.. ;)

jaya jr said...

honeybunny:haha,retis laa sangat kan..takde maknenye.kah3

rozuan:haha,OK dan terima kasih yaw..

zacky:haha,same laa kite.happy blogging

encik kerani said...

boleh saya tahu di mana kedai muzik di terengganu yang dimaksudkan itu?

Saya sedang mencari drumstick.

jaya jr said...

dekat ngn ladang je kedai tu..search PBH music store..huhu