Skip to main content

segmen | aku dan alat muzikku


haha.bersegmen-segmen laa pulak kan..tapi takpe laa..kali ni segmen bersama Pak Cek Biola pulak..lagi kelas maen biola..aku tak reti berbiola..ni pon saje je nak menaip..segmen ni pon OK je..tak susah..klo susah kompem aku malas..lagi satu sebab segmen yang berkaitan ngn minat..kire boleh laa kan..secara tak langsung bleh masuk bloglist Pak Cek Biola..klo ade nasib,boleh direview skali..haha..bukan senang nak kene review kan..haha

disuruhnye cerita pasal ape alat muzik yang kite ade..aku takde pape yang special pon..gitar kapok je sebijik..beli mase zaman-zaman rase nak petik gitar ..baru setahun setengah kot bermaen gitar ni..maen sekadar suka-suka je pak cek..haha..ade gu maen gitar,kite pon join laa skali..tak sampai seminggu belajar,terus beli gitar..senang sikit nak qonquer..klo share ni lambat sikit tunggu turn..haha..

tapi yang peliknye,aku beli gitar ni kat kedai yang jual barang sukan dan pakaian..aku pon tak brape nak paham ape strategi perniagaan kedai tu..kedai kat Kuala Terengganu..tapi skang ni,aku dah jumpe satu kedai alat muzik kat KT dan jadi pelanggan tetap kedai tu teros..haha

syarat ke-6..letak gambar bersama alat muzik..haha

nasib baik post dibuat setelah mandi..takde laa nampak muka bersama taik mate lagi..haha..webcam suda..kui3..

***da serik nak upload-upload video nih..ade laa sebabnye..hanya akan upload klo maen gitar bersama rakan-rakan je..haha..komen paling tak leh blah takut orang kate bajet nak jadi retis..sape laa reka perkataan retis ni..

Comments

LUTFI SYAFIQ said…
tu rr, kt kedah ni pun ada kedai yg jual barang2 sukan tp jual gitar.. pelik... konfius identiti btoi kedai tuh.. yg peliknya, kenapa gitar saje yg diorg jual? hahaha
Rozuan Ismail said…
tq join =) nanti akan direview bersama blogger lain.tggu je k.. nak masukkan blog ni dalam bloglist.huhu
aku nak p cari kompang jap g.haha
RaraPuing said…
kite follow blog kamu klu sudi follow myblog yer :))
jaya jr said…
lutfi:haha,sebab gitar tak besar macam piano kot..kang makan space pulak diorang nak jual barang sukan..

wan:haha,OK..same-same..mantap aa..

azhan:haha,boleh,takde hal..jadi yang tradisional sikit..kompang pon bes jugak..

rara:hehe,OK nice..TQ datang sini
HonEyBuNNy said…
hai retis....hehe....;-)
Rozuan Ismail said…
blog anda sudah direview..

http://kringg.blogspot.com/2011/05/blog-review-segmen-aku-dan-alat-muzikku_23.html
zacky ~786~ said…
waa ktia sama2 di riview laa.. ;)
jaya jr said…
honeybunny:haha,retis laa sangat kan..takde maknenye.kah3

rozuan:haha,OK dan terima kasih yaw..

zacky:haha,same laa kite.happy blogging
encik kerani said…
boleh saya tahu di mana kedai muzik di terengganu yang dimaksudkan itu?

Saya sedang mencari drumstick.
jaya jr said…
dekat ngn ladang je kedai tu..search PBH music store..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka