Wednesday, May 25, 2011

teh penjana minda

pantun balik kelas..sementare tunggu air panas mendidih nak buat teh..teh kan penjana minda..haha..ni belom buat teh lagi,baru ambik bau je..klo taip sambil minum memang mencurah-curah idea ni

pagi jumaat menuju pasar payang,
ke pasar payang mencari ubi kentang,
prinsip hari ini amatlah senang,
rambut panjang boleh asalkan lepas air sembahyang.

mencari teman biarlah yang putih,
putih wajah hatinya pon mesti putih,
sewaktu memilih carilah yang bersih,
sama-sama kita menyokong kempen bersih

membersih rumah bersama keluarga,
rumah bersih hati gembira,
pemimpin bersih rakyat pon suka,
kempen bersih diharap berjaya.


***aku pakai teh boh je..bukan teh lipton..tapi tak kire laa,asalkan teh..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

5 comments:

peep said...

go3 bersih...

LUTFI SYAFIQ said...

berpantun pulak. hehe. hebat2. bila nak bersyair? hahhaha

saya EQIN said...

berpantun sambil ber'teh' . HAHA.

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, hang memang terkehadapan la ni..jap nak fikir balas pantun ni.haha..tungu2..

jumpa demo BERSIH nanti..

Mario said...

best le korang...aku nak jgk join tp nak bt camana...kije...