Tuesday, May 17, 2011

sape yang tak boleh masuk blog,meh tengok



petang ni aku rase macam nak share pasal malware yang sama dengan aku kena semalam..da banyak jugak blog tak boleh masuk sebab malware ni..link nikbir90.ws ni ialah blog yang ade ajar banyak mende jugak laa..klo tak silap name blog ni |belajar buat blog|..camtu laa lebih kurang..aku rase ramai yang kene sebab tutorial yang agak baru skang ni..cara nak letak save energy mode tu kot..sebab kod yang kita paste dalam edit Template tu ade link kepada website ni..biase klo malware tu datang dari blog orang laen,kite senang cek dalam bloglist yang kite ade..tapi kali ni memang takde laa dalam bloglist..kene pi cari dalam edit Templates nu..nak cari,


sape-sape tak yakin,copy paste save dulu sebelum usik template tu..kang tak pasal-pasal meroyan..dan sape nak buat jugak lagi save energy mode tu,tak serik-serik,pegi belajar terus dekat onlineleaf.com

***klo bukan kes save energy mode,mesti ade kes laen yang korang belajar sumber tutorial yang korang ambik dari website tu..kene ingat-ingat balik laa ape yang korang buat dolu-dolu..hehe..tapi klo sebab website ni ade dalam bloglist,senang laa,keluarkan je dari bloglist tu..klo tak nak masuk,kene tunggu sampai website nikbir90.ws ni sihat laa..huhu

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

14 comments:

MiSz fiFiEyQa said...

Oh.sy penah gak jumpe bnda camni bile try nk bukak 1 blog ni..trus x jd nak bukak,takut merebak ke blog sndri plak..huhu

[sutera kasih] said...

cmne rupa blog yg ada malware?huhu

sumpit said...

kadang2 berpunca dari blog kawan2 kita yang telah diletakkan dalam bloglist. so kena removekan link blog diarang untuk mengelakkan blog kita pun disangka ada malware

Gee said...

oo..camtu ea..ok2..thanks info..

jaya jr said...

fifieyqa:memang tak disarankan proceed..kene back balik laa klo nak selamat

sutera:haha,blog ade malware rupenye cam dalam gambor ni laa..xleh masuk

sumpit:tu laa,klo blog yang ade malware tu duk dalam bloglist senang,tapi klo link tu ade dalam ape yang kite duk edit hias-hias blog tu,memang kene teliti lame sikit laa..

gee:okay,u're welcome..huhu

m!3yr4h_LolLy said...

mieyrah pun ade kna gak smlm. tapi mmg pnca dri save evergy blog to ek ?

Mohamadazhan hjDesa said...

ada yang sabotaj kot tu...

info bagus ni!

misyamissyou said...

tu yg xde bloglist tu..payah nk cari kalau bloglist panjang..

dyea irdina said...

tq for the info..biasa akak kena malware dlm blog orng lain..tp yg ni special kes pepehal akak cr ko klu jd camni...boleh tak boleh? hahahhahah

jaya jr said...

lolly:klo ade buat save energy,pastu kene malware yang ade name link nikbir90.ws tu,mungkin betol laa..pegi laa cek..

azhan:hmm,tak tau laa..boleh jadi jugak..sebab kerje-kerja hantar malware ni hacker je pandai buat..huhu

misya:tapi klo ade dalam bloglist,panjang tahap mane pon,tak susah macam nak cari dalam template..huhu

kak dyea:haha,boleh je..tapi untuk kes camni je laa..klo kes laen selaen dalam bloglist ngn kes save energ mode ni,akak kene refresh balik laa ape yang akak da edit-edit slame ni..klo tak,saye pon tak dapat nak carik..hehe..

アヌム ちゃん said...

risau jgk sbb kdg2 proceed je..kdg2 x bukak..huhu..

[sutera kasih] said...

owhh ingtkn ada lg cara lain nk detect selain dlm gmbr tu hehe

k e y r i said...

oh.. nasib baik ade kawan awal2 sroh delete, huhu xsangke malware tu dtg dr website tu.. =.=

jaya jr said...

FMTY:huhu,bahaye kot..tapi klo nak bukak blog sendri nak wat camne kan..kui3

syaza:xde dah..klo dalam gambar tu,komputer detect sendiri..die da tolong..hehe

keyri:tu laa,tapi camne kawan tu bleh tau suh remove awal-awal..hebat gile die..haha