Skip to main content

petang

1st tyme sepanjang aku sampai gombak ni hujan waktu petang..klo kat umah,nak aje aku cari keropok lekor ke,teh o panas ke..tapi kat sini cam malas je..keropok lekor macam keras je..yang liat pon ade..jenuh mengunyah..tapi ade jugak bagusnye..baru kene ngn sunah kunyah 40 kali..hehe..

bile hujan ade embun kat bunga..nice

saje nak bagi pandangan nih..ade orang blogger tanye,camne nak update blog bile da habis ayat nak tulis..bagi aku,nak update tak semestinye kena tulis..pakai gambar pon boleh,pakai video pon boleh,pakai isu semasa pon boleh.tak semestinye kene cerita pasal sehari-hari je..tapi rasenye masalah ni mungkin terjadi kat blogger yang terbiasa cerita pasal diri sendiri atau lebih menjadikan blog sebagai diari..happy blogging,klo takde idea,blogwalking pon jadik =)

***ade ke patot blgger sang harima ajak aku pegi konsert MAY kat Terengganu Equestrian Resort..agak-agak laa der,aku duk jauh ni..klo aku ade kat umah boleh je walopon aku tak rock macam mu..sang harima,sang harima..skali aku ngap baru mu tau..haha

Comments

zikeryhassan said…
hebak doh ye lenim
ejulz said…
alhamdulillah.. putrajaya pun dh ujan..

Jangan lupa terjah n komen k.. :) "Jalan2 di Melaka "
jaya jr said…
zik:hebat mnde nye..biase2 je..dok rok cetong lagi ni

asrul:tu laa..syukur2..cume sejuk sikit laa sebab duk tepi bukit..hehe
itu air hujan ori ka.? ka ko p renjis2 kat bunga tu.haha.

apa pun terbaik lah pic, aku tak mampu lagi nak rembat DLSR, kamera hp ja lah =)
misyamissyou said…
santek ah bunge de air2 cm tu..
chenurulhusna said…
jj!lama dop jengok dening!sush nop bace tulise la.~
KABAKOGA said…
sebut kepok leko rase marri lalu rindu kapong halamang mat,
haddoi..
embun ori ka tu.hehe.ka pergi percik air situ =)
MISS LANZA said…
suka pic bunga tuh.
ok lebeh suka pada embun.
nice okehh..
jaya jr said…
kabakoga:haha,sini xdok kepok ori owp..tu rase nk balik kapung oor..

azhan:haha,ori2..baru lepas hujan mase ambik gambor ni..

lanza:haha,TQ..cam bes je snap2 gambor nih..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka