Sunday, May 1, 2011

duit-duit dimana kau duit?

di sebalik aku pikir-pikir ape nak update dalam post kali ni,rupe-rupenye ade satu aku terlupa..aku ade misi laen pada malam ni..iaitu memikirkan cara nak memenuhi kehendak hati yang tak putus-putus..sape nak kongsi??sebab kadang-kadang penat jugak nak melayan..haha..tapi takpe laa,nak share trend @ kehendak-kehendak melampau yang wujud dalam diri budak-budak zaman sekarang..

1-basikal fixie
ni satu trend paling latest laa kot buat mase skang ni..aku pon tak paham macam mane basikal jenis ni boleh up..budak-budak zaman dulu klo boleh nak basikal jenis BMX..tapi sebab zaman dah berubah,basikal jenis basikal racing ni pulak yang menjadi pilihan budak zaman sekarang..pokai jugak laa klo nak beli..klo yang kelas atas-atas mau same harge DSLR..aku survey-survey area RM250-1500 gitu laa lebih kurang..

basikal ni memang colourful pastu ditambah aksesori lampu..biase klo kat Kuala Terengganu ni,aku perhati,malam-malam nak pukul 12 baru diorang nak aktif kayuh tambah lampu kelip-kelip..baiknye sebab berpeluh,tak brape baiknye jadi kutu malam..haha

2-gadjet
haha,ni pon da lame..tapi makin hari makin kuat dipromote..mane laa tak terliurkan..klo iPad,iPhone,Blackberry,Samsung,HTC semua syarikat nak promote..maxis,digi,celcom semua ade promosi..u-mobile ngn tune talk je aku tak nampak bayang lagi..patot laa aku tengok orang da ramai pakai tepon-tepon canggih ni..update status via iPhone,via Blackberry..haha..memang nampak urban laa..tapi tepon-tepon camni,bes klo beli pakej yang skali ngn akses internet..klo nak harapkan wi-fi je memang tak bes sangat nak guna..bile ade internet,dah macam laptop jadinya..maklumat dihujung jari..



semua kompeni ade..iklan nuffnang,churp-churp pon ade jugak promote pasal ni

aku cakap pasal 2 ni je..ade baik,ade buruknye..fenomena DSLR still ade..tapi saje malas nak taip..haha..klo macam basikal fixie,ipad ngan handphone android ni tengah berkembang pesat..berlumba-lumba budak muda nak cari..bak kate pepatah,biar papa asal bergaya..haha..tak bes langsung pepatah ni kan???ibarat makan nasik kosong ngn ikan masin je..taknak aku jadi camni..ade duit baru aku beli barang-barang ni..

***semua skali gambar google je..haha




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

9 comments:

nelly said...

cantik giloo !!

dyea irdina said...

skrng mmg aktiviti berbasikal tgh top..cik soami sy pun sama terlibat tp tak la beskal trendy kaler malaer cam tu...tp yg pasti tak de 500++ tak dapet la beskalnya..tp tak pe la hobi yg sehatttttttttttttt..

KABAKOGA said...

biskal spoket mapuh aku time kecik2 ilang doh mat,

aiman afiq. said...

tak payah diikut sgt dgn trend.membazir.

ejulz said...

kalau nak ikutkan sgt nafsu mbeli ni macam2.. haaha

HonEyBuNNy said...

xnak la biar bergaya asal papa...

hati xsenang mcm tu tau...biar xbergaya asal happy n duit banyak...bru sng hati nak beli apa pun bila berduit..ne kadang2 org suka membeli sampai hujung bulan xdk duit..huuhu

Izyan Masri said...

TIBA2 TERASA RUGI BELI BB DULU.MACAM IPHONE LAGI COOL JE.HAHA.GELAK SIKIT T_T

zikeryhassan said...

kalau nak ikot tren masa kini, memang boleh bankrap la. membeli biar ikot keperluan.

jaya jr said...

nelly:sebab cantik laa ramai orang beli

kak dyea:haha,tu laa pasal..takde duit x dapek nak kayuh..banyak jugak duit budak2 zaman ni..nak sihat tapi sambil bergaya..hihi

kabakoga:haha,rasenye hok ni pon spoket mapuh gok ni run..cabut kaki nk naek bukit

aiman:haha,tu ah,aku klo fixie ni tak kisah sangat..tapi iphone,BB kisah aa..haha

honeybunny:haha,sape nak jadi papa..sebab tu urus duit ni penting..klo nak beli boleh,tapi kena puase je sepanjang bulan..hihi

izyan:haha,memang iphone nampak lagi cool dari BB..

zik:betol2..aku nak tunggu mase bile laa aku kene beli iphone ni.mase ni handset sume sihat lagi..

ejulz:tu laa pasal,tak habis-habis.ade je mnde baru masuk market..