Skip to main content

perkara tak senang bile berjalan

salah satu perkara yang membuatkan anda tak senang duduk mase keluar pagi hari..pagi-pagi biase angin banyak dalam perut..haha.jage-jage klo naek kereta..klo ade bau tak bes tu,jagn tanye,terus bukak tingkap je



pagi ni macam bangun macam biase..tapi breakfast kat luor skali ikut parents pergi pasar besar kedai payang cari barang mentah nak masak-masak..menu pagi ni nasik minyak ngn teh ais..jarang aku minum teh ais pagi-pagi sebab mengikut sejarah lalu,lepas minum teh ais pagi-pagi,keadaan akan jadi huru hara..tapi entah macam mane pagi ni,aku order jugak teh ais..nasik minyak no hal..ok je..

tup-tup 2-3 langkah lepas bayar..perut buat hal..dah laa abah aku nak pegi beli ikan..habis dah kali ni..aku pon jalan-jalan buat relax..lepas setel beli ikan nak pulak singgah pasar tani..2 pasar aku pergi arini..haha..paling tak tahan kat pasar tani..terpaksa laa aku berperang habis-habisan kali nih..berjalan sebanayk boleh..kah3..ate orang klo berjalan die jadi ok balik..klo berlari-lari lagi bagus..tapi klo aku lari kat tengah pasar macam orang tak sihat laa pulak..

kesudahannye,paling bermasalah klo baru keluar kejap tapi perut memulas..haha..sakit-sakit..klo kluar sendiri takpe,boleh memecut balik umah..ni sebab mengikut,bertahan aje lah..haha..yang penting berjaya sampai umah..sebab tak bes kot nak melepas kat tandas awam..

ubat sakit perut yang agak cemerlang bagi sakit perut berpanjangan..hehe

Comments

zikeryhassan said…
aku kalau pagi2 pekena nasi lemak memang ke toilet la jawabnya
k e y r i said…
gunalah pill CHI-KIT TECK AUN! hahaha iklan jap.. :P
jaya jr said…
zik:haha,nasik lemak memang..berat nanang..tapi sedak..haha

keyri:haha,pil ni option kedua lepas pekena teh pekat..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka