Skip to main content

tido?berdosa ke?


mate dah ngantuk tido dek kerana tak brape nak cukup..sementara nak tunggu subuh terpaksa jugak aku layan internet ni..klo aku tido mase ni,dosa free laa yang masuk akaun..sehari dua ni tak update kot..salah satu punca kes blogger.com buat hal ari jumaat aritu..dah aku melarikan diri pergi putrajaya sehari dua ni..makan angin kat sane..haha..cari idea baru..bab-bab ambik gambar kat purajaya beres..abis tempat pergi posing..nanti stok masuk laptop boleh upload..

tapi ni laa masalahnye,timing tak betol..aktiviti malam selesai sebelom subuh..tadi keluar lepas isyak,pusing-pusing putrajaya,pergi downtown cheras,duk kat kedai mamak sembang-sembang,tapi tak subuh-subuh jugak lagi..nak tak nak,kene tunggu jugak laa..lepas subuh baru tido..jawapannye esok memang tido sepanjang pagi sampai tengahari laa..abis terbalik jadual tido..

***tido tu tak berdosa,malahan harus..siang kerja,malam rehat(tido)..tapi klo tido sampai tinggal solat,berdosa..macam kes aku ni,balik sebelom subuh area pukul 5..tapi masuk waktu subuh pukul 6..klo dah tak yakin nak bangun,baik jangan tido..badan penat satu hal,bisikan setan satu hal,sejuk air pagi satu hal..macam-macam alasan lah..sebab tu laa aku tak tido lagi ni..mate kuyu pon tapi update blog ok je..haha..ZZZ

Comments

zikeryhassan said…
sakan berjalan smpai lupa time tido
caera puttih said…
yeaa!!! utamakan yang wajib drpd yang harus....:)
misyamissyou said…
hoho! kene betulkan balik biologi clock tu...t susah nk adapt dgn rutin..
jaya jr said…
zik:bukan lupe..tido jugok,tapi x cukup..haha

caera:haha,betol3..utamakan kewajipan dari keharusan..

misya:xpe,skali skale je..nanti sehari dua biologi clock tu elok laa balik..hehe
Sang Harima said…
Bagusnya budak sains agama. Kah kah
HonEyBuNNy said…
jalan sakan eh..hehe...

bagon2...jangan tido p clus...haha...
haha, ni dah bangun tido ka belum.haha

memang torbalik lah jawab ni ya =)
jaya jr said…
sangharima:aih,takkan sains agama je nak je nak kene bagus..sains tulen ngn sains teknikal pon kene laa jugak..haha

honeybunny:hehe,arini kan cuti..mane ade kelas..kelas tido je ade..hehe

azhan:dah bangun..tak leh tido lelame..pening nak bangun pasni..
Eyka said…
tido penting nak cntikk! hehe:)
tdo tengahari sunat utk segarkan badan utk teruskan aktiviti petang :)
Nica said…
hehe.. tdo sampai mencederakan kucing ketika mengigau seperti saya juga berdosa... hu hu :(

maafkn saya kucing.. :)
jaya jr said…
eyka:tido untuk kesihatan..cantik tapi tak sihat tak jadi jugak..kui3

kak hawa:tu laa.kadang-kadang saya memang ambik sikit mase tengahari untuk tido..walopon sekejap..tapi jarang laa sekejap..kurang-kurang 1jam..haha

nica:mak aih,ganas gile nih..kucing jadi mangsa..haha
Anonymous said…
kalau dah penat sangat, tido sangat di perlukan..
jaya jr said…
memang laa,mau pengsan ke ape klo tak tido..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka