Sunday, May 15, 2011

tido?berdosa ke?


mate dah ngantuk tido dek kerana tak brape nak cukup..sementara nak tunggu subuh terpaksa jugak aku layan internet ni..klo aku tido mase ni,dosa free laa yang masuk akaun..sehari dua ni tak update kot..salah satu punca kes blogger.com buat hal ari jumaat aritu..dah aku melarikan diri pergi putrajaya sehari dua ni..makan angin kat sane..haha..cari idea baru..bab-bab ambik gambar kat purajaya beres..abis tempat pergi posing..nanti stok masuk laptop boleh upload..

tapi ni laa masalahnye,timing tak betol..aktiviti malam selesai sebelom subuh..tadi keluar lepas isyak,pusing-pusing putrajaya,pergi downtown cheras,duk kat kedai mamak sembang-sembang,tapi tak subuh-subuh jugak lagi..nak tak nak,kene tunggu jugak laa..lepas subuh baru tido..jawapannye esok memang tido sepanjang pagi sampai tengahari laa..abis terbalik jadual tido..

***tido tu tak berdosa,malahan harus..siang kerja,malam rehat(tido)..tapi klo tido sampai tinggal solat,berdosa..macam kes aku ni,balik sebelom subuh area pukul 5..tapi masuk waktu subuh pukul 6..klo dah tak yakin nak bangun,baik jangan tido..badan penat satu hal,bisikan setan satu hal,sejuk air pagi satu hal..macam-macam alasan lah..sebab tu laa aku tak tido lagi ni..mate kuyu pon tapi update blog ok je..haha..ZZZ


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

14 comments:

zikeryhassan said...

sakan berjalan smpai lupa time tido

caera puttih said...

yeaa!!! utamakan yang wajib drpd yang harus....:)

misyamissyou said...

hoho! kene betulkan balik biologi clock tu...t susah nk adapt dgn rutin..

jaya jr said...

zik:bukan lupe..tido jugok,tapi x cukup..haha

caera:haha,betol3..utamakan kewajipan dari keharusan..

misya:xpe,skali skale je..nanti sehari dua biologi clock tu elok laa balik..hehe

Sang Harima said...

Bagusnya budak sains agama. Kah kah

HonEyBuNNy said...

jalan sakan eh..hehe...

bagon2...jangan tido p clus...haha...

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, ni dah bangun tido ka belum.haha

memang torbalik lah jawab ni ya =)

jaya jr said...

sangharima:aih,takkan sains agama je nak je nak kene bagus..sains tulen ngn sains teknikal pon kene laa jugak..haha

honeybunny:hehe,arini kan cuti..mane ade kelas..kelas tido je ade..hehe

azhan:dah bangun..tak leh tido lelame..pening nak bangun pasni..

Eyka said...

tido penting nak cntikk! hehe:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

tdo tengahari sunat utk segarkan badan utk teruskan aktiviti petang :)

Nica said...

hehe.. tdo sampai mencederakan kucing ketika mengigau seperti saya juga berdosa... hu hu :(

maafkn saya kucing.. :)

jaya jr said...

eyka:tido untuk kesihatan..cantik tapi tak sihat tak jadi jugak..kui3

kak hawa:tu laa.kadang-kadang saya memang ambik sikit mase tengahari untuk tido..walopon sekejap..tapi jarang laa sekejap..kurang-kurang 1jam..haha

nica:mak aih,ganas gile nih..kucing jadi mangsa..haha

missdora said...

kalau dah penat sangat, tido sangat di perlukan..

jaya jr said...

memang laa,mau pengsan ke ape klo tak tido..huhu