Thursday, May 19, 2011

bukak puasa dalam panggung tak cool

haih,langit cerah,tapi bile ditenung nampak awan kelabu..camne ni???bile petang je nak hujan,bile hujan je mesti petang..tapi awan yang gelap jangan di sangka hujan akan turun..haha..sebab kadang-kadang awan tu lalu je dulu..turun tu lambat sikit..macam petang semalam..mendung bertahan sampai pukul 7,pastu baru hujan turun..sempat laa keluarkan peluh bersama rakan-rakan sepermainan..

hari ni mau berbuka lauk ape ye???aik,tetibe je puase kan..hehe..bukan sebab ape.tapi aritu ade buat nazar klo ok final exam sem lepas,nak puase 3 hari..jadi bile da dapat,kene langsaikan laa semua..takut ade pape terjadi kang,berdosa pulak..keadaannya,bile bernazar puasa dengan niat contoh macam klo aku dapat result baik aku nak puase 3 hari,bile da dapat result baik tu,puase 3 hari tu da kire wajib..jadi kene kasi setel laa..

tapi ade aku dengar pendapat yang kate bile kite bernazar macam ni dikire demand dengan Allah..bile Allah bagi ape yang kite baru kite nak beribadah lebih kepada Allah..dikatekan sewajarnya kite buat baik banyak-banyak dulu contoh macam selalu puase sunat isnin dan khamis..bile dipikir balik,betol jugak..sape laa kite ni nak demand-demand dengan Allah..Allah dah bagi banyak nikmat hari-hari,tu pon da bertuah dan beruntung yang amat kan..

tapi papepon,ini sekadar perkongsian..kejayaan,rezeki,jodoh,pertemuan semua di tangan Allah..kite doa banayk-banyak..baru lepas kelas ni..penat boleh tahan jugak ni..nasib da rehat sepagi sebab kelas batal..hehe..nurkasih the movie tak sempat lagi kot..kang ade yang berbuka dalam panggung..tak cool langsung kan..


kenape aku suka maen??tengok header laa..haha..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

iday said...

iday selalu nazar kalau betol2 nak dapatkan sesuatu,,macam nk dpt result elok lar,,huhu,,

cool jer header :)

zaradgreat said...

demam nur kasih the movie dah bermula :)

Mario said...

ko pun tgk nurkasih jgk??

Mohamadazhan hjDesa said...

kalau dekat boleh ajak lepak main bola sekali ngn cikgu2...haha.bola padang...

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak kesah..buka makan popcorn...heheh..layan ape..

jaa64 said...

waaaaaaa...tengok nurkasih :)


aku pose gk ari ni..hehe :D

FizaFizz said...

nice entry!..congratz dapat result baik..^^

HonEyBuNNy said...

Yeahhh...

esok nak tgk nur kasih...hehe

jaya jr said...

iday:hmm,memang da terbiase macam tu kot..header tu kawan bagi =)

zara:takde laa demam sangat..takde keje bleh laa tengok..hehe

mario:haha,tengok online je..nak tunggu 14 minggu berturut-turut memang tak laa..haha

azhan:haha,boleh,takde hal..tengok bola,maen bola,mane-mane pon xpe..hehe

kak hawa:haha,tak bs langsung berbukak ngn popcorn..kurang-kurang roti..sodap pon sodap..

jaa:haha,tengok ah,nok sesok masuk panggung,,nok rilek donlod je..

fizafizz:hehe,TQ..result tu biase-biase je..boleh laa suam-suam kuku =)

honeybunny:haha,esok jumaat tido je..ngantuk kot kelas takde..

schasya said...

waaa! gud2! hope belum terlambat nk wish congrates ! bub dpt result uke . .. :)

jaya jr said...

hehe,TQ =)