Skip to main content

bukak puasa dalam panggung tak cool

haih,langit cerah,tapi bile ditenung nampak awan kelabu..camne ni???bile petang je nak hujan,bile hujan je mesti petang..tapi awan yang gelap jangan di sangka hujan akan turun..haha..sebab kadang-kadang awan tu lalu je dulu..turun tu lambat sikit..macam petang semalam..mendung bertahan sampai pukul 7,pastu baru hujan turun..sempat laa keluarkan peluh bersama rakan-rakan sepermainan..

hari ni mau berbuka lauk ape ye???aik,tetibe je puase kan..hehe..bukan sebab ape.tapi aritu ade buat nazar klo ok final exam sem lepas,nak puase 3 hari..jadi bile da dapat,kene langsaikan laa semua..takut ade pape terjadi kang,berdosa pulak..keadaannya,bile bernazar puasa dengan niat contoh macam klo aku dapat result baik aku nak puase 3 hari,bile da dapat result baik tu,puase 3 hari tu da kire wajib..jadi kene kasi setel laa..

tapi ade aku dengar pendapat yang kate bile kite bernazar macam ni dikire demand dengan Allah..bile Allah bagi ape yang kite baru kite nak beribadah lebih kepada Allah..dikatekan sewajarnya kite buat baik banyak-banyak dulu contoh macam selalu puase sunat isnin dan khamis..bile dipikir balik,betol jugak..sape laa kite ni nak demand-demand dengan Allah..Allah dah bagi banyak nikmat hari-hari,tu pon da bertuah dan beruntung yang amat kan..

tapi papepon,ini sekadar perkongsian..kejayaan,rezeki,jodoh,pertemuan semua di tangan Allah..kite doa banayk-banyak..baru lepas kelas ni..penat boleh tahan jugak ni..nasib da rehat sepagi sebab kelas batal..hehe..nurkasih the movie tak sempat lagi kot..kang ade yang berbuka dalam panggung..tak cool langsung kan..


kenape aku suka maen??tengok header laa..haha..

Comments

iday said…
iday selalu nazar kalau betol2 nak dapatkan sesuatu,,macam nk dpt result elok lar,,huhu,,

cool jer header :)
zaradgreat said…
demam nur kasih the movie dah bermula :)
Mario said…
ko pun tgk nurkasih jgk??
kalau dekat boleh ajak lepak main bola sekali ngn cikgu2...haha.bola padang...
tak kesah..buka makan popcorn...heheh..layan ape..
jaa64 said…
waaaaaaa...tengok nurkasih :)


aku pose gk ari ni..hehe :D
FizaFizz said…
nice entry!..congratz dapat result baik..^^
HonEyBuNNy said…
Yeahhh...

esok nak tgk nur kasih...hehe
jaya jr said…
iday:hmm,memang da terbiase macam tu kot..header tu kawan bagi =)

zara:takde laa demam sangat..takde keje bleh laa tengok..hehe

mario:haha,tengok online je..nak tunggu 14 minggu berturut-turut memang tak laa..haha

azhan:haha,boleh,takde hal..tengok bola,maen bola,mane-mane pon xpe..hehe

kak hawa:haha,tak bs langsung berbukak ngn popcorn..kurang-kurang roti..sodap pon sodap..

jaa:haha,tengok ah,nok sesok masuk panggung,,nok rilek donlod je..

fizafizz:hehe,TQ..result tu biase-biase je..boleh laa suam-suam kuku =)

honeybunny:haha,esok jumaat tido je..ngantuk kot kelas takde..
schasya said…
waaa! gud2! hope belum terlambat nk wish congrates ! bub dpt result uke . .. :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka