Skip to main content

Allah peliharakanlah negeriku

atas bukit bernama Bukit Besar

tengah aku duk melilau sementara nak tido ni,belek-belek laa koleksi gambor yang ade dalam laptop..cam terkenang laa pulak negeri sendiri..tanoh tupoh daroh ambe..haha,mengade je nak lebih..padahal klo naek lebuh raya pantai timur(LPT) 6 jam boleh buat TRG-KL..tu blom lagi siap LPT fasa 2..nanti da siap fasa 2,area 4 jam da boleh sampai Kuala Lumpur..huhu.. syukur2..senang aku nak balik umah..

***ni secara khususnya..secara am nya negara kite laa..moga negeri terengganu terus terpelihara dari segala perkara-perkara tak bagus..negeri laen boleh laa rekemen buat macam dalam gambar ni..setiap kali orang tengok atau bace da boleh dikira macam doa jugak..selamat malam =)

Comments

Ija AppLe :) said…
Amin. . .
Allah pelihare okmo ganu,Insyallah (:
Imran Yazid said…
ouh, terharu. sob sob sob.
jaya jr said…
ija:huhu,harapnye begitulah..insyaAllah..

imran:hehe,jgan sedih sangat..kui3
semoga negeri dan negara kita terpelihara daripada pemeretihan yang tidak berlandaskan islam...
s h e e said…
amin...tp nk doa jgk Allah pelihara sume umat islam...

hye org terengganu... :)
Sang Harima said…
Selamat malam Mat. Semoga Allah pelihara kamu juga. He he.
zeeLa-AtiE said…
eyh macam kenal gambar tue..
btw..
semoga Allah selamatkan ganu kitew..
tehee;)
ganu menang lah semalam bro, tahniah!
jaya jr said…
ija:amin =)

azhan:tu laa.cameback kot..mantap2..ade harapan masuk final ni
Nica said…
owh org tgannu rupanya.

sy tahu :
- mende au
- bakpe eh
- nebeng goh mu
- bising bango
- berat nanang

hehe itu je.
jaya jr said…
nica:haha,belajo mane bahase ganu?betol dh tu..tapi banyak lagi kot istilah pekat ganu..tau sikit2 pon kire da mantap..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka