Wednesday, May 4, 2011

tido pagi-pagi

hehe,ni bale nih,ni bale nih..bangun pagi okay arini..sempat tengok parents ngn adik aku pegi skola..kire tak terlewat lagi laa tu untuk subuh..orang panggil timing tak tengok jam..maen anggar je sebab aktiviti yang same berulang 5 kali seminggu setiap pagi..boleh laa kite bajet-bajet kan..haha..tapi semalam sebab tengok 2nd leg punye cahmpion league match,aku tewas jugak beberape minit lepas sembahyang subuh..haha..tersentak area pukul 10..

jadi,ape korang buat klo korang semua tak nak tido pagi mase cuti-cuti?tips nye senang je..

1-buat-buat rajin cari baju nak di basuh..kompem ade punye..

2-bangun klo boleh terus mandi..tapi klo da subuh tu suam-suam kuku,semayang laa dulu..

3-bukak laptop,online..buat terang mate tengok skrin laptop..tapi klo takde internet tak jadi jugak..

4-cari sarapan dulu sikit-sikit..bagi energy waktu pagi..haha..

5-solat dhuha pon boleh..mintak murah rezeki sebab rezeki ni bertebaran pagi-pagi..



cukup sampai 5 sebab pagi tido jugak..tak boleh cakap banyak..tapi paling best ialah aku tengok balik gambar-gambar aku pegi shooting sikit-sikit tu..haha,gambar-gambar bajet photografer tu..tapi serius,gambar-gambar alam sekitar ni boleh bagi terang mate jugak..tengok kehebatan Allah..walopon tak live,tapi sebab gambar-gambar tu aku ambik sendiri,kire puas hati sendiri je laa kan..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

6 comments:

HonEyBuNNy said...

ngeh3...

awai bangon...semangat nak cek result ka?hehhe..

harine mmg semangat pun bangon n wat kerja umah..

doa2 result gempaq...ihihi

jaya jr said...

haha..tunggu senja baru nak balas comment ni..haha..nervous tunggu result..kui3

Mohamadazhan hjDesa said...

comel ja boh pic...nanti kawen senang skit nak cari jurukmera ni =)

jaya jr said...

haha,masih dlm prose try ngn belajor lagi ni..klo ade ilmu lebih,bleh laa g shooting majlis kawen rakan-rakan..kui3

アヌム ちゃん~~ said...

mmg puas hati kalau gambar tu boleh amik sendiri kan :)

jaya jr said...

haha,tu laa..bajet-bajet ade laa bakat nak jadi fotografer sambilan klo ade mase luang..kan3..tapi sampai skang ni masih banayk mnde nak kene belajar pasal fotografi..