Skip to main content

tido pagi-pagi

hehe,ni bale nih,ni bale nih..bangun pagi okay arini..sempat tengok parents ngn adik aku pegi skola..kire tak terlewat lagi laa tu untuk subuh..orang panggil timing tak tengok jam..maen anggar je sebab aktiviti yang same berulang 5 kali seminggu setiap pagi..boleh laa kite bajet-bajet kan..haha..tapi semalam sebab tengok 2nd leg punye cahmpion league match,aku tewas jugak beberape minit lepas sembahyang subuh..haha..tersentak area pukul 10..

jadi,ape korang buat klo korang semua tak nak tido pagi mase cuti-cuti?tips nye senang je..

1-buat-buat rajin cari baju nak di basuh..kompem ade punye..

2-bangun klo boleh terus mandi..tapi klo da subuh tu suam-suam kuku,semayang laa dulu..

3-bukak laptop,online..buat terang mate tengok skrin laptop..tapi klo takde internet tak jadi jugak..

4-cari sarapan dulu sikit-sikit..bagi energy waktu pagi..haha..

5-solat dhuha pon boleh..mintak murah rezeki sebab rezeki ni bertebaran pagi-pagi..



cukup sampai 5 sebab pagi tido jugak..tak boleh cakap banyak..tapi paling best ialah aku tengok balik gambar-gambar aku pegi shooting sikit-sikit tu..haha,gambar-gambar bajet photografer tu..tapi serius,gambar-gambar alam sekitar ni boleh bagi terang mate jugak..tengok kehebatan Allah..walopon tak live,tapi sebab gambar-gambar tu aku ambik sendiri,kire puas hati sendiri je laa kan..


Comments

HonEyBuNNy said…
ngeh3...

awai bangon...semangat nak cek result ka?hehhe..

harine mmg semangat pun bangon n wat kerja umah..

doa2 result gempaq...ihihi
jaya jr said…
haha..tunggu senja baru nak balas comment ni..haha..nervous tunggu result..kui3
comel ja boh pic...nanti kawen senang skit nak cari jurukmera ni =)
jaya jr said…
haha,masih dlm prose try ngn belajor lagi ni..klo ade ilmu lebih,bleh laa g shooting majlis kawen rakan-rakan..kui3
mmg puas hati kalau gambar tu boleh amik sendiri kan :)
jaya jr said…
haha,tu laa..bajet-bajet ade laa bakat nak jadi fotografer sambilan klo ade mase luang..kan3..tapi sampai skang ni masih banayk mnde nak kene belajar pasal fotografi..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka