Skip to main content

good morning @ my hometown

pagi ni aku ade kat kuala terengganu ah..macam tak caye je..tapi ayng aku sendiri tak caye aku bawak kete sampai sini 5 jam je dari KL..haha..jalan kosong,aku tekan je minyak..walopon mate ngantok ++ selsema tapi dengan bantuan sebotol minum seratus tambah-tambah  dengan livita perisa madu,aku punya tenaga cukup untuk mencelikkan mata..haha

balik ni macam sekejap je kan..tapi rase macam ade banyak aktiviti je nak buat..but everything seems to be footbal as my state team  performs well..semua orang macam excited je skang ni..sampai my uncle pon da warning nak ikut ke bukit jalil untuk final kali ni..waoh..memang lelaki dan bola macam irama dan lagu..klo lelaki tak layan bola ni,boleh masuk kumpulan lelaki pelik kot..haha..

ni laa minuman seratus tambah-tambah

***ubat segera klo nak kena selsema ataupon da terkena ialah 2 butir panadol activefast berserta minuman seratus tambah-tambah sebotol..thanks to God because of His willing,i'm here at my hometown and enable to update this blog for my friends =)

Comments

YAYA AZURA said…
welcome to hometown...^___^
lelaki dgn bola ibarat perempuan dgn shopping ...
LUTFI SYAFIQ said…
bola ? haha apakah itu bola ? (pertanyaan berani mati. matilaa aku kena simbah kopi. haha)
haha, tepat sekali bro...esok jangan lupa liga juara2 eropah...jom paakat bagi sokongan pada Barca.haha

kalau wembley dekat rasanya sampai dah aku..hehe

Cerita Orang Kampung Kita...[Part 4] | Kopi Tarik dan Nasi Lemak
Haffiz MohdNoor said…
wah! seronoknya balik kampung halaman.. sob..sob..sob.. Apis tak dapat cuti :(
ezuanWAWAN said…
nk ikot balek kg ! =.=
Ija AppLe :) said…
my aboh xlyn bola pom nok kire gne aAaa??..... . . . . O.o
yad'z said…
wahh.. bestnye balik kampungg... ngee~~ (^_^)
MissNadh said…
lelaki xminat bola macam... errkk?apakah?hehe

tp pompuan minat bola xpelik kan?lalala
jaya jr said…
sis yaya:haha,tu ah,tapi napok macang nok ujang je petang-petang..nk g stadium pon was-was..

lutfi:haha,pertanyaan yang tak sepatotnye ditanya sebagai seorang lelaki macho..kah3

azhan:haha.go barca go..tak suke ah MU..kui3

apis:haha,ni pon balik hujung minggu je..tumpang kakak..tak puas sangat laa duk umah

ezuan:haha,tak muat kete..barang banyak..lagi pon menumpang je ni..

ija:haha,zaman leni je..zaman muda-muda dulu abih layan doh..tiap2 petang saboh maen bola..kui3

yad'z:haha,bes laa jugak kan..makan free lagi sodap..

missnadh:haha,tak pelik dah skang ni..pempuan ramai ikut pakwe tengok bola..takot pakwe ngorat awek laen mase tengok bola..lepas tu ade laa minat pada bola..kuang3
akak pun kat hometown.hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka