Monday, April 7, 2014

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, January 2, 2014

turun bukan guling

nyatakan hasrat..kita manusia,bukan lembu yang boleh dicucuk hidung..andai berdiam diri dikatakan setuju itu satu pendorong untuk turun bersuara..mana mungkin rakyat marhaen boleh bertahan sekiranya ditekan untuk harga yang mendadak secara tiba-tiba..sedangkan sebelum pilihanraya janji untuk menganbil berat kos sara hidup rakyat sering menjadi modal di media arus perdana..ciss benarlah kata pepatah umpama menanam tebu di tepi bibir..tapi aku tetap dengan jiwa ini..takkan berubah..kan ku tunggu detik reformasi.




bagi bantuan 600 ringgit pada satu hari,hari tu jugak 600 ringgit boleh lesap..kurangkan kos sara hidup rakyat,hidup kurang kesempitan walaupon gaji cukup-cukup makan

***mungkin bila harga nasik goreng kosong jadi 4-5 ringgit sepinggan baru nak sedar diri diperkotak-katikkan



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com