Tuesday, August 9, 2011

#9 Ramadhan | untungnye berniaga kat bazar

hujan petang buat kali pertama dalam bulan Ramadhan ni..kompem kuyup sape yang tengah sibuk-sibuk nak bukak bazar tadi..tapi ni laa lumrah orang berniaga..kene lalu laaa jugak walopon panas terik hujan basah..kadang-kadang bile tengok lame-lame macam kesian..

tapi cerite disebaliknye bukan laa sedih sangat..sebab orang meniaga ni paling koman mesti ade untung gak dalam sehari tu..income masyuk beb..klo tak untung takkan orang nak sibuk berniaga berebut-rebut tapak bazar..orang pon ramai cakap yang bulan puasa ni food feast..cume aku je yang tak ke bazar sangat sebab menghabiskan masa kat umah..klo aku pegi bazar rambang mate..tengok makanan satu,tengok orang keliling satu hal..tak pasa-pasal kurus puasa.huh

hehe,aku pon tk pasti..klo pempuan TERpandang lelaki takde pape sangat kot..paling cikai t-shirt pagoda seluar 3 suku..tutup aurat lagi..ni kes lelaki TERpandang pempuan..ape macam???aku malas nak bagi description..nanti ade orang kate aku ni macam-macam..tapi realitinye tetap macam tu..alangkah ruginye lelaki pempuan yang puasa sebulan Ramadhan tapi tak jaga batas pergaulan dan aurat..patotnye inilah Madrasah @ Sekolah terbaik untuk bagi spark dalam usaha menyekolahkan diri..jangan tunggu lame-lame..

klo ade air kat pokok je mesti aku nak ambik gambor.tapi tak sharp laa untuk petang ni..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

8 comments:

Umie Artoqiemie said...

peniaga bazaar memang untung dia byk.. kau x nak berniaga ke?

BezBuddy said...

ak pn bulan pose ni kurg g bazar..baik wat kuih sndri..lg puas..hehe

Fmty and GA! said...

kalau cmtu, xyah g bazar..masak kat rumah je..puasa pn x kurus..heeeee

cik aisha said...

org meniaga sekarang kira nak untung je...harga mahal beb kadang2 rasa xpadan harga dgn kuantiti.erm...

KABAKOGA said...

jadi gambor mu mat..
stail national geography cennel doh..
tobak semat

fairuz said...

sejak perenggan pertama gua nampak lu typo "sibuk-subuk", gua dah tak boleh bace sampai habis. bace pun tak masuk. oke fine gua tak bace sampai habis. hahaha kbai

jaya jr said...

umie:haha..tak,cuti sepenuh mase

bezbuddy:haha,sebenarnye ongkos buat sendiri lagi jimat dar ke bazar..jd klo pandai buat sila buat sendiri..hi3

FMTY:tu aa..sekali sekala je masuk bazar..time member ajak boleh aa.huhu

aisha:tp tak semua laa.yang bagus tu memang bagus.yg tak bagus tu nk wat camne kan..sabor je laa

harun:hehehitam putih HISTORY aa..saje je run..napok ikman wat kat mu semat gok itam putih..tes jugok laa kite

fairuz:haha..xpe bro..wa tak kisah..takde hal..lu ade hak nak bace ke tak..wa baiki mane yg dikomen..hahaha

INTAN said...

nak komen 1 je..hihiii bunga cantik! sy pun suka snap gambar2 air camnih..