Skip to main content

#5 Ramadhan | mohon mengarut

bile aku tengok suasana dalam gambar ni aku ingat kat bilik paling bruk pernah aku duduk mase buat foundation tahun 2008 2009bile ingat kat bilik buruk ni,ingat laa jugak yang 2 kali Ramadhan jugak aku puasa kat sini..bile ingat puasa kat sini,rase syahdu die pon ade jugak laa sikit-sikit..


mengarut aku bermula di sini..cikgu gitar aku ajar petik petik pastu nyanyi sikit-sikit..die tak ajor pon aku buat cover..jadi setakat ni aku da tak terdedah nak buat cover secara berseorangan melainkan secara berkumpulan..nak berkmpulan tu laa yang payah sebab masing-masing ade matlamat dan tujuan tersendiri..haha..ayat paling kampung untuk manusia yang bergelar pemain gitar kelas amatur..

***kadang tu terasa jugak rindu berpuasa ngn member-member..meriah jugak laa bahagian bersahur ngn berbuka kat asrama..8 tahun aku ade pengalaman berpuasa kat asrama..tahun ni tidak lagi..huhuhu..

Comments

Green Apple said…
rindu ngan kawan ye...
jaya jr said…
azhan:haha,xmaen tacing2 ni..flashback je..hahaha

green apple:haha,flashback..sikit2 je kot

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka