Sunday, August 14, 2011

#14 Ramadhan | rupa kulit babi


kadang-kadang aku ni jakun jugak..da lame aku tau memang ade kasut yang dibuat ngn kulit babi.memang aku betol-betol tau..cume rupe kulit babi tu aku tak tau..sekadar tau yang die bintik-bintik bersegmen yang bentuk segitiga..macam gambar kat atas laa..Alhamdulillah aku sempat tau sebelum terjerumus ke lembah tersalah beli kasut cap babi..

masalahnye orang-orang kite ni ramai tak selidik dulu..maen hentam kromo je..nampak murah beli,nampak murah pegang..memang laa kasut yang dibuat ngn kulit babi murah sebab memang kosnye tak mahal..yang jadi mahal tu klo kompeni Reebok yang jual..mahal atas name brand..tapi OK lagi sebab brand-brand yang mahal ni,die ade tag PIG LIGNING SKIN besar..sape yang jenis was-was tak perlu risau..dari jarak satu ke dua meter da boleh nampak..

fokus kat yang murah-murah ni laa..ni da nak masuk 15 Ramadhan esok,ramai laa orang cari kasut raye,selipar raye..harapnye kite boleh kenal pasti dan berjaga-jaga untuk elakkan kite beli kasut selipar yang jenis macam ni..yang ade bintik-bintik berbentuk segi tiga tu sah-sah laa kulit babi..

***kasut murah ke mahal tak penting..asal kite suka,asal matching ngn kite dan BUKAN dari sumber babi..hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

19 comments:

sharifahzakiah said...

baru tau pun kulit babi gtu ghupenye..huhuhu

yui92 said...

btol kot..cgu aku pnah cakap klu ada 3 titik tu kulit bab =p=p=p

Yann Mazian said...

ooo..gitu rupenye kulit babi.. =____=

Shaherah said...

owh mcm uh ea.. baru tahu.. tu lar.. kne hati2 gak kan.. nk cri handbag baru gak ni.. hehe

jaya jr said...

sharifah:haha,tu laa pasal..ade hikmah gak datang bace netri ni kan..hik3

yui:tu aa..kadang2 kite tau titik 3 tu tapi xtau camne rupenye..huuu

yann:hmm,camt laa..tengok boleh,sentuh pon boleh tapi kene pakai gloves..hihihi

shaherah:haha.da tau tu boleh laaa berhati-hati sikit..kui3

+dieabella+ said...

ok2...aku akan make sure b4 beli kasut raye...n nk cek gak kasut2 lame...thanx 4 da info..=)

[k]o{q}i[n] said...

ishh....aku pun bru tau bro

Nurul Iman Rosman said...

tau pasal ni pon mase sekolah rendah dulu. nice entry :)

jaya jr said...

deiabella:haha..da tau tu mmg boleh cek laa..baru lame kasi sport cek habis..kui3

koqin:same laa ngn aku..baru tau rupe..haha

iman:hehe..klo da tau bagus laa..TQ =)

caliph shuriken said...

yup, klau ada bintik tiga cmtu mmg kulit natang tu ar, huh...

Dewataraya Anumerta said...

slm ziarah dik...akak pun tahu dr lecturer akak...time shopink dulu2, dier yg ajar mcm mn nk knal produk tuh kulit babi atau tak..skrg mmg payah...bkn sekadar produk makanan, pakaian, eksesori wanita shj yg ada kandungan babi, bahkan dlm bdg perubatan pun mcm tuh...insulin, injap utk pembedahan dll kalo tak silap akak pun ada dua bntuk, bntuk biasa n yg ada unsur babi...kalo doktor yg tak beretika, depa tak ckp pd pesakit before pembedahan or time kasi ubat yg berkaitan..huuu risau...

syasya said...

ouh2 hahaha baru cek tau! thanks for the info!

dylli said...

kasut babi? -,-
perempuan punya pun ada eh? T_T

jaya jr said...

caliph:haha,memang sah menatang tu kan..huuu..

anumerta:tu laa..dalam aksesori tu bahaye dah..dalam produk makanan lagi la bahaye orang duk pompang sane sini..kite ni tengok je laa..orang atas laa patot detect sebab ade kuasa..kite pengguna observe dan beli je

syaysa:hehe..u're welcome =)

dylli:aik,xkn xta..x kirelaki ke,pempuan ke ade jee..huhu..diorang main jual je mane2 pon..

アヌムちゃん said...

jgn tersalah beli pulak ye..heee

jaya jr said...

hehe..kite pakai selipar jepun flipper je..hahaha

~Nana 귀여운~ said...

kadang x perasan tau masa beli kasut tu ada cap kulit bhabi ke tak...eyerrrr..

jaya jr said...

klo yang da terlepas tu xtau laa nk kate camne.kene tanye ustaz laa..tp yang lepas2 ni kene beware je la..huhu

Nica said...

harap-harap xde org guna hidung babi wat kasut :P