Skip to main content

#15 Ramadhan | berbuka puasa = breakfast


bahagian ni mat salleh tak berapa cerdas..sebaba diorang tak tengok program dik cerdas kot..ade ke patot breakfast tu dikatenye sarapan pagi..mane boleh..klo breakfast tu sarapan pagi maknenye sahur pukul 5 pastu pukul 8 pagi da berbuka..tak boleh,tak boleh..budak-budak puasa yang-yok pon tunggu kedai runcit bukak dulu pukul 10pagi klo nak beli gule-gule ngan jajan..isk3..mat salleh mat salleh..

SELAMAT BERBUKA PUASA 

***klo berbuka ngan KFC jangan makan sorang-sorang..ingat jugak kat sedare-sedare kite yang makan biase-biase je..yang makan biase-biase OK lagi,yang susah nak makan tu lagi laa sayu kan..huuuu

Comments

[k]o{q}i[n] said…
ahakz...ko ni klaka la.. mat salleh mmg la x betul, gile sumenye...
Chuu Muqhlis said…
bile nak blanje chuu kepsi :P
Umie Artoqiemie said…
macam x tau omputih haha..klo aku berbuka KFC.. aku ajak kau la...
fadh leyanie said…
ish3..apala nak jadi dengan mat salleh..
lama gila tak mkn kfc
jangan salahkan mereka, maksud mereka breakfast=sarapan pagi
''rehatlaju'' sesuai untuk pagi2..haha
jaya jr said…
koqin:haha..sadis pulak kat mat salleh bile aku dengar ayat ko..saje je lah aku reka ni..

FMTY:huhu rindu pulak dah..kat jepun xde KFC ke kak?

chuu:haha,tunggu nuffnang bagi duit banyak2 boleh kot..kui3

umie:haha..cambes je klo orang ajak..tp kene free laa.ajak tp bayor sendiri tak rock..hik3

fadh:haha,saje je ni..haa,lame tak makan tu boleh laapegi sahur ke,berbuka ke kat situ..ajak member2..huhu

nana:haha,ye tak ye jugak..fast tu laju..tapi rang kite klo breakfast tak laju sangat..pompang2 dulu ngn member2 order air segelas baru setel breakfast..haha
ILA HonEyBuNNy said…
tu la..kita pulak terikut2 mat salleh kan..hahha

selamat bersahur esok yer..hehe...makan tu berpada2...ngeh3...
Myera Nyera said…
sukee entry bwh ni, ada gambar lampu. upload lagi-lah cantik ^^,
Nica said…
ok lah. lepas ni saya g kfc saya tak makan, amek bau je cukup.. :P

(mcm puasa zaman kanak-kanak)
Myera Nyera said…
sukee entry bwh ni, ada gambar lampu. upload lagi-lah cantik ^^,
cik aisha said…
mereka kan xpose...heheh...sahur la ngap kfc...heheh
betul gak kan.. breakFAST. baru terprasan. ^_^


http://shahimarzone.blogspot.com/2011/08/lesen-ibarat-kuih-seri-muka.html
syasya said…
haha breakfast tu macam kite x makan lame kan pastu kite makan..mcm kite tido waktu malam kite x makan..pastu kite bgun kite makan..same mcm buka puasa..breakfast..hehe betol2 orang putih x paham kih kih
Lisa N.Yusof said…
semalam baru buka KFC.
:)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka