Skip to main content

#7 Ramadhan | selamat terliur juadah berbuka

sebelum aku kongsi makan untuk berbuka hari ni,kasi aku hentam satu kali lagi..aku pon sudah penat,tapi aku takde sengat pon nak simpan-simpan..tapi sedih..aku nak beli minyak masak petang ni keliling kampung aku cari,last-last dekat giant jugak aku pegi beli..dah laa minyak sawit takde..minyak jagung je ade..

lu tau ape beza minyak jagung ngn minyak sawit?lu tau,lu tau,lu tau?klo lu tak tau sini wa kasi tau..

2KG minyak jagung = RM 16++
2KG minyak sawit   = RM 6++

wa pon baru tau gak sebenarnye..haha..pertama tau yang stok minyak dalam botol takde kt kedai runcit..yang paket je..yang paket ni kualiti tak brape sangat..kedua wa tau minyak jagung lagi mahal dari minyak sawit..haha

setelah sedikit perkongsian,diucapkan SELAMAT BERBUKA PUASA bersama sotong hidup..name die SHoCKtopuss

ni kat jepun..harumaru betol diorang ni..ada terliur kaa arigatou semua??

***klo kat malaysia sotong masak merah,gulai sotong,sotong kunyit,sotong celup tepung,sotong bakar..sotong laen-laen luorang tambah sendiri..hihihi

Comments

peachippo said…
woooooooo,
bapak jauh beze harge..
taksanggup nak tgok vid sotong tuu...kesian T______________T
Umie Artoqiemie said…
selamat berbuka
geli weh sotong tu camtu.. euw
Anonymous said…
argh gmbar ape? asal kua iklan nuffnang j??
[k]o{q}i[n] said…
byk gak beza kedua-dua minyak tu.. btw, aku x suke tgk vid tu...huhuhu
dyea irdina said…
minyak jgng selalu orng guna unt bt kue sbb nk buat masak mahal myk tu...tanak minyak sendiri la j..minyak kelapa..huhuhu
jaya jr said…
peachippo:haha..tu laa pasal..minyak sawit ni paling tak berkualiti berbanding jagung dan zaitun..tapi kite terbiasa pakai yang sawt..klo kat mat salleh semua zaitun..wuwuwuwu

umie:haha..geli ke?orang jepun rilek je makan ..hik3

maCy:laa,ade laa..bukan gambar..video je..ambik dr youtube..hehe..refresh2..sori klo blog ni da makin berat..hik3

koqin:haha,rupe same je..kualiti je laen..haha..bukan ade mnde pon ngn video tu..tengok jeee

kak dyea:laa.camtu pulak..tak pernah beli pon selame ni..cume kali ni da memey terdesak..pakai je laa..nak tanak minyak sy ni x pandai kak..kang jadi minyak rambut pulak..huhuhu
anamizu said…
gile bezanye harge minyak tu T___T
dan sotong tu..erkkk :P

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka