Sunday, August 7, 2011

#7 Ramadhan | selamat terliur juadah berbuka

sebelum aku kongsi makan untuk berbuka hari ni,kasi aku hentam satu kali lagi..aku pon sudah penat,tapi aku takde sengat pon nak simpan-simpan..tapi sedih..aku nak beli minyak masak petang ni keliling kampung aku cari,last-last dekat giant jugak aku pegi beli..dah laa minyak sawit takde..minyak jagung je ade..

lu tau ape beza minyak jagung ngn minyak sawit?lu tau,lu tau,lu tau?klo lu tak tau sini wa kasi tau..

2KG minyak jagung = RM 16++
2KG minyak sawit   = RM 6++

wa pon baru tau gak sebenarnye..haha..pertama tau yang stok minyak dalam botol takde kt kedai runcit..yang paket je..yang paket ni kualiti tak brape sangat..kedua wa tau minyak jagung lagi mahal dari minyak sawit..haha

setelah sedikit perkongsian,diucapkan SELAMAT BERBUKA PUASA bersama sotong hidup..name die SHoCKtopuss

ni kat jepun..harumaru betol diorang ni..ada terliur kaa arigatou semua??

***klo kat malaysia sotong masak merah,gulai sotong,sotong kunyit,sotong celup tepung,sotong bakar..sotong laen-laen luorang tambah sendiri..hihihi

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

7 comments:

peachippo said...

woooooooo,
bapak jauh beze harge..
taksanggup nak tgok vid sotong tuu...kesian T______________T

Umie Artoqiemie said...

selamat berbuka
geli weh sotong tu camtu.. euw

maCy said...

argh gmbar ape? asal kua iklan nuffnang j??

[k]o{q}i[n] said...

byk gak beza kedua-dua minyak tu.. btw, aku x suke tgk vid tu...huhuhu

dyea irdina said...

minyak jgng selalu orng guna unt bt kue sbb nk buat masak mahal myk tu...tanak minyak sendiri la j..minyak kelapa..huhuhu

jaya jr said...

peachippo:haha..tu laa pasal..minyak sawit ni paling tak berkualiti berbanding jagung dan zaitun..tapi kite terbiasa pakai yang sawt..klo kat mat salleh semua zaitun..wuwuwuwu

umie:haha..geli ke?orang jepun rilek je makan ..hik3

maCy:laa,ade laa..bukan gambar..video je..ambik dr youtube..hehe..refresh2..sori klo blog ni da makin berat..hik3

koqin:haha,rupe same je..kualiti je laen..haha..bukan ade mnde pon ngn video tu..tengok jeee

kak dyea:laa.camtu pulak..tak pernah beli pon selame ni..cume kali ni da memey terdesak..pakai je laa..nak tanak minyak sy ni x pandai kak..kang jadi minyak rambut pulak..huhuhu

anamizu said...

gile bezanye harge minyak tu T___T
dan sotong tu..erkkk :P