Skip to main content

#17 Ramadhan | nuzul quran day


SALAM NUZUL AL-QURAN 1432 HIJRAH bersamaan 17 RAMADHAN

***adalah baik untuk berusaha mencapai sekurang-kurangye 1 kali khatam Al-Quran dalam bulan Ramadhan..insyaAllah semua sekali boleh buat =)

Comments

Ezay Hadry said…
Salam Nuzul Quran mat. lawo pic tu
Salam Nuzul Quran,,

dh abeh khatam quran belum nie...hiihi
Chuu Muqhlis said…
salam nuzul quran:)
wii! serius pic cantek sgt!
lighting cukup :D
Eyka said…
aminn..semoga eyka pon boleh buat macm yg awk buat ni..:)
Azreen said…
ehehehe....btol2...sokong,...nasik briyani lagi penting dari minyak tanah....:)
Pink Diva™ said…
SALAM NUZUL AL-QURAN SALAM RAMADHAN..
syasya said…
insyaAllah...tgh berusaha nk khatam ni hehe gudluck untuk anda juga..salam nuzul quran =)
Nasuha Suhada said…
insyaAllah..

salam nuzul quran! :)
jom qhatam al-Quran berserta penghayatan kpd makna nyer skali, br beshh!..hehehe
asnizaziz said…
salam nuzul quran,semoga mendapat lailatul qadar :)
Umie Artoqiemie said…
indah betul gambar tu

we love nuzul Quran ^__^
Lieyda said…
salam nuzul quran :)
little ain said…
salam Nuzul Quran u too.

p/s : dok tau lah dang ke dok nok khatam kali ni. haiyaaa
diyan said…
selamat nuzul quran , huhu
PEAH said…
salam nuzul alquran
pic menarik...saranan yang baik, membaca dgn memahami..mantop =)
Salam Nuzul Al-Quran ^^
cantik gamba 2 ek..nice
nadia fatihah said…
salam nuzul quran. dah khatam quran ke blom ni? hihi :)
Salam....semoga Al-Quran akan terus menjadi penyuluh hidup :) amin
cimOt said…
jom pulun..sempat lagi ni nak khatam..

salam ramadhan..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka