Skip to main content

#12 Ramadhan | ustaz liwat pelajar 13 tahun


soalan cepumas tengah-tengah bulan puasa Ramadhan Al-mubarak..aku macam bace mesej dari seorang rakan petang tadi..tengah-tengah bace ni gelak-gelak jugak laa..sebab arini aku tak into sangat dengan berite..ade urusan kat pekan..pagi tu macam baring-baring depan TV tapi tak bukak TV..

soalan die pendek dan jitu..dalam loghat teghanung je..sape paham tu paham lah,sape tak paham tu bace je laa kot mane pon..haha..sebab aku pon tak tau sangat sebenornye..nak tulis panjang-panjang tapi dalam berita pon pendek je..mane boleh lawan berita..tengok laa dalam surat khabar esok ape cerite..ade gambar kot..tapi klo dalam surat khabor online pon ade dah,cume takde gambar..link die ni  BH online

***susah dah skali ni..harapkan bulan puasa bulan mulia,tapi puasa nye puasa yang-yok

Comments

laskar pelangi said…
macam macam lewning ni..bahaye opp?
beret nanang!
fairuz said…
dah tu? betul ke cikgu kau? huu
jaya jr said…
laskarpelangi:haha.bahaye parok..bolok wok skali..kih3

fairuz:haha..takde kepastian bro..aku da lame kluo dr skola tu..staf2 pon banyak berubah..dalam berite pon xde gambor..jadi xtau al-kisahnye sape cikgu tu..huhu
.izzati liyana. said…
macam-macam. bulan ramadhan pun buat hal. ingat kan setan kena ikat, perangai elok sikit. ni semua nafsu lah ni punya pasal.
+dieabella+ said…
mst ank murid malu nk ngaku tu cikgu dia...hehe
jaya jr said…
izzati:klo ikut berita perbuatannye da lame..cume baru dilapor pastu baru ditahan..peringatan dibulan Ramadhan agaknye

dieabella:haha,lepas ni x jumpe dah kot cikgu tu klo betol2 disabit bersalah..
RAIN90 said…
kamu pakai hp samsung C3033k ea?
ada masalah x?
jaya jr said…
rain:haha,xde papepon..nak beli ke?dulu beli hp ni rm400..skang ni dah rm200..baik pakai android je terus..alang2 touch screen..GALAXY Mini rm500++
RAIN90 said…
jaya: aku nyer hp ada masalah...tetiba je selalu tnjuk logo samsung berulang2x, menyerap siot..ingat nak beli samsung lain plak..
jaya jr said…
owh..ade problem laa tu..aku punye ok je..try usha galaxy mini ngn galaxy ace laa..mantap gak..
Eady Minn said…
Ehhh..ex-student Brains ke ? ooo..tadi ade jugak tecer meda cakap hal tu sebab member ade tanye pasal tu..btw, kenal lagi tecer meda ?

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka