Skip to main content

#8 Ramadhan | bonus untuk penjawat awam

sebagai seorang yang cakna isu semasa,bile disebut tentang bonus walopon bonus tu bukan untuk aku tapi aku ambik tau jugak..haha..senang nak kipas sape-sape yang terlibat tu..mane tau boleh dapat duit belanja bazar Ramadhan ke,duit beli baju raya ke,duit raya dan laen-laen lagi laa..antara bonus yang telah diumumkan

  • kakitangan awam negeri Selangor terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam negeri Pulau Pinang terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam negeri Kedah terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam seluruh negara terima bonus raya SEPARUH GAJI
  • pesara kerajaan dapat bayaran khas RM500

rasenye penjawat awam kat Selangor,Pulau Pinang dan Kedah paling untung..ade 2 bonus..ye tak???kerajaan negeri diorang dapat,kerjaan pusat pon diorang tumpang semangkuk gak..ape lagi, yang mane duk kat 3 negeri kat atas pegi laa salam cium tangan lebih sikit ngn mak ke,ayah ke,kakak ke,abang ke..klo diorang pegi bazar jangan lupe ikut..boleh laa mintak makanan kegemaran tanpa malu-malu..hik3..rezeki tak dijangka ni biase senang diguna buat belanje..

imej google..banyak duit brader ni..baru lepas dapat bonus kot..mohon sikit bang!

***sape ade emas pon untung jugak skang ni..harge tengah tip-top..lu orang tak simpan emas ke?simpan lah emas sebab emas harga makin naek..tapi klo duit kertas,hari ni RM50 esok luse tulat pon tetap RM50 jugak..hahaha..

Comments

wahh.. untung laa ibu saya.. hehee..
salam perkenalan :)
liya alia said…
yaka nih ?? bole la bodek mak lepas nihh... hehe..
btw, saya orang penang.. dua bonus untuk mak saya.. haha
[k]o{q}i[n] said…
betul ni..?? kang aku terlebih mengharap lak...huhuhu
untung tu.hehe.syukur duit raya pelihnraya ni.haha

Kedah, penang, selangor tu dapat rm500 ja, depa kerja bawah kerajaan negeri...bukan semua rakyat negeri dapat.hehe.kalau camtu kena paksa Ahmad Said bagi utk rakyat ganu ni...
jaya jr said…
hunnym:hehe,bonus mane yang tak untung kan..hik3..salam perkenalan jugak

liya:haha,xtau laa 2 bonus ke tak..pendapat je tu..tapi klo dapat satu pon tetap bonus jugak kan..huhuhu

koqin:haha,klo ko penjawat awam kompem aa..tiada keraguan..,asuk berita kot..

azhan:haha,baru aku tau..ingt diorang sapu semua skali tadi..terima kasih tolong betolkan..haha..xtau laa sape yang nak tolong paksa ahmad said tu..hihihi
keryohkery said…
mat..edjas dgn org dlm gmbar tu rm50..wak beli baju raye.hehe
nadia fatihah said…
hahahahha, melampau betul brader tu..nak show off ke ape? hahahha
Mira Zaini™ said…
untunglaaahh sape penjawat awam ni...den ni koje pon blom lagi...adess~ papehal...pix mmg cool gler ar...xponah den tgkp gmbr dgn duit byk tu..aha! :)
jaya jr said…
kery:haha..tu kate..100 dan lagi nk cocoh oor..banyok pitih ye..

nadia:ntah laa.jalan2 kat google ade.sebat je masuk entri..huhuhu

mira:same aa kite..mane kerje lagi..haha..tp klo keje part time pon boleh dapat dah duit banyak tu..tp kene keje cukup bulan aa..hik3
Green Apple said…
alhamdulillah... boleh ler belanja...
Saif Sulong said…
mat,suh r brader tu blanje buke pose kali. :P

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka