Monday, August 8, 2011

#8 Ramadhan | bonus untuk penjawat awam

sebagai seorang yang cakna isu semasa,bile disebut tentang bonus walopon bonus tu bukan untuk aku tapi aku ambik tau jugak..haha..senang nak kipas sape-sape yang terlibat tu..mane tau boleh dapat duit belanja bazar Ramadhan ke,duit beli baju raya ke,duit raya dan laen-laen lagi laa..antara bonus yang telah diumumkan

  • kakitangan awam negeri Selangor terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam negeri Pulau Pinang terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam negeri Kedah terima bonus raya RM500
  • kakitangan awam seluruh negara terima bonus raya SEPARUH GAJI
  • pesara kerajaan dapat bayaran khas RM500

rasenye penjawat awam kat Selangor,Pulau Pinang dan Kedah paling untung..ade 2 bonus..ye tak???kerajaan negeri diorang dapat,kerjaan pusat pon diorang tumpang semangkuk gak..ape lagi, yang mane duk kat 3 negeri kat atas pegi laa salam cium tangan lebih sikit ngn mak ke,ayah ke,kakak ke,abang ke..klo diorang pegi bazar jangan lupe ikut..boleh laa mintak makanan kegemaran tanpa malu-malu..hik3..rezeki tak dijangka ni biase senang diguna buat belanje..

imej google..banyak duit brader ni..baru lepas dapat bonus kot..mohon sikit bang!

***sape ade emas pon untung jugak skang ni..harge tengah tip-top..lu orang tak simpan emas ke?simpan lah emas sebab emas harga makin naek..tapi klo duit kertas,hari ni RM50 esok luse tulat pon tetap RM50 jugak..hahaha..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

Hunnym Syot 美智子 said...

wahh.. untung laa ibu saya.. hehee..
salam perkenalan :)

liya alia said...

yaka nih ?? bole la bodek mak lepas nihh... hehe..
btw, saya orang penang.. dua bonus untuk mak saya.. haha

[k]o{q}i[n] said...

betul ni..?? kang aku terlebih mengharap lak...huhuhu

Mohamadazhan.com said...

untung tu.hehe.syukur duit raya pelihnraya ni.haha

Kedah, penang, selangor tu dapat rm500 ja, depa kerja bawah kerajaan negeri...bukan semua rakyat negeri dapat.hehe.kalau camtu kena paksa Ahmad Said bagi utk rakyat ganu ni...

jaya jr said...

hunnym:hehe,bonus mane yang tak untung kan..hik3..salam perkenalan jugak

liya:haha,xtau laa 2 bonus ke tak..pendapat je tu..tapi klo dapat satu pon tetap bonus jugak kan..huhuhu

koqin:haha,klo ko penjawat awam kompem aa..tiada keraguan..,asuk berita kot..

azhan:haha,baru aku tau..ingt diorang sapu semua skali tadi..terima kasih tolong betolkan..haha..xtau laa sape yang nak tolong paksa ahmad said tu..hihihi

keryohkery said...

mat..edjas dgn org dlm gmbar tu rm50..wak beli baju raye.hehe

nadia fatihah said...

hahahahha, melampau betul brader tu..nak show off ke ape? hahahha

Mira Zaini™ said...

untunglaaahh sape penjawat awam ni...den ni koje pon blom lagi...adess~ papehal...pix mmg cool gler ar...xponah den tgkp gmbr dgn duit byk tu..aha! :)

jaya jr said...

kery:haha..tu kate..100 dan lagi nk cocoh oor..banyok pitih ye..

nadia:ntah laa.jalan2 kat google ade.sebat je masuk entri..huhuhu

mira:same aa kite..mane kerje lagi..haha..tp klo keje part time pon boleh dapat dah duit banyak tu..tp kene keje cukup bulan aa..hik3

Green Apple said...

alhamdulillah... boleh ler belanja...

Saif Sulong said...

mat,suh r brader tu blanje buke pose kali. :P