Skip to main content

#26 Ramadhan | malam tujuh likur

 look at the picture and feel the passion

Comments

[k]o{q}i[n] said…
cahaya syawal yg bakal menjelma...

*singgah blog feveret* huhuhu
Chuu Muqhlis said…
wondering la kenape pggil malam 7 likur
Eady Minn said…
teringat zaman kecik dulu-dulu...pasang pelita, main bunga api sambil loncat-loncat + nyanyi lagu raya bla bla..i miss it...
adrinaqamarina said…
terasa bagai hatiku berada di msia.


huargh! rindu malam tujuh likur dan sekutu!
syasya said…
dulu mase kecik2 bayang kan antu lilin macam ni la hhuhu padahal pelita..cm ne leh jd lilin tah
Farah Tuhar said…
pelita yang menyebab kan baju raya terbakar zamn kecil2 sbb men bunga api .. haha
Shaherah said…
api tu kalau tenung lame2 jek.. macam gerak2.. hehehe..
cool bro...

salam idulfitri maaf zahir batin =)
nadia fatihah said…
lama rumah ni tadak pelita.

btw, hepi eid :D
nak dekat raya dah nie....teruja tak terkata...huhuhu...selamat hari raya ye cik jaya :P
Amna.Qadeeja said…
rindu nak pasang pelita.

salam aidilfitri. :)
maCy said…
waa header mode raya~ :p
Saiazuan said…
salam aidilfitri :D

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka