Skip to main content

#21 Ramadhan | dulux gloss finish


arini hujung minggu aku agak memang berduyunduyun juta lemon orang Islam buat persiapan raye..dari segi memasak tu tak laa..tapi dari segi mengecat,membeli,menghias tu aku rase da ramai yang mula..

berus cat dah mula kene air
oven da mula berasap
dinidng geli kene geletek ngn berus cat
langsir baru da mula gayat nak kene gantung
tepung dan mentega da pening kene uli
duit bebas berterbangan kesana kemari

_SELAMAT BERHUJUNG MINGGU_

***fakta penting ialah mengecat kayu pakai cat minyak adalah lebih penat berbanding cat dinding pakai cat dinding..

Comments

Jue said…
mmg ramai yg suka mgecat umah time raya ni x kira la kat bandar ke kpg ke

x lupe jugak yg beli perabot baru...sthn skali ktnye =)
miss m said…
tak pndai nk cat umah..tak pernh buat pun...cat kayu cat dinding....:)
dah cat umah ek ? rajin die mengecat....kan.....

kaler apa cat umah tahun nie ?
oven mmg tga berasap nih hahahaha
little ain said…
dok cat rumoh ah. abah malas. langsir pon pakai hok lame je.

hok penting nasi nasi mase pagi raye tu. konpem rumoh full. kalo keda ni, memang laku abih lauk op. huhu!
jaya jr said…
jue:haha..perabot pon angkat skali?memang meriah naa..haha..raye sakan laa tu

miss m:haha..memang bukan keje orang pempuan mengecat ni..tapi klo pandai mengecat kire bonus laa..huhuhu

nana:haha,tahun ni je cat..tahun sebelum ni tak..warne ijo je..kui3

sleeping maniac:wah,bagus2..bile da berasap tu langkah seterusnye control asap..kesian orang dalam rumah kang klo terlebih asap..hik3

ain:xpe..hok perlu baju je baru..hok laen option je..hihi..lauk tu penting laa jugok..baru rase sikit suasana raye =)
ShErA said…
salam kenal...

shera baru nak buat biskut raya... cat rumah? tu adik lelaki yg buat... hehe
Chuu Muqhlis said…
weekend baru ni dapat siapkn cat rumah
chuu ayah ngn abg..
weee~ yelow!
psst, lawo pulok tgk kaler ijau tuh :D
jaya jr said…
shera:haha,cat orang laki punye keje..kuih lelaki pempuan punye keje..hahaha

chuu:haha..kuning pon ade gak..cume tunjok ijo je sikit.hik3
Miszyuyu said…
fuyoooooooooo =) jaya meh cat uma yuyuk skali=)
jaya jr said…
yuyu:hehe..keje mengecat adalah penat..klo bulan tak puasa boleh minum air..klo bulan puase mak aih,lepas tu terus nak tido je..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka