Skip to main content

#18 Ramadhan | resipi special tempe


pak man tempe kecepung kecepang kebabo..makanan yang berasakan kacang soya tapi lagi menyerlah bile digoreng bersama kunyit..takde dah paling special untuk tempe melainkan macam ni..korang punye gaye makan tempe aku tak tau laa..hehehe

SELAMAT BERBUKA PUASA 18 RAMADHAN

***antara faktor penyumbang URL jj-jhawerangers..

Comments

TK said…
TK suka makan tempe goreng berlada!!! Terbaik!
[k]o{q}i[n] said…
saya xmkn tempe... tq
Chuu Muqhlis said…
aku goreng tempe dgn tepung goreng ayam.

sekian..
+dieabella+ said…
aku pon suke tempe goreng ngan kunyit...terbaek laaaaaaaaaaa...family aku mmg bese mkn tempe goreng mcm tuh jek...hehe
tempe paling suke!!! masak la apa2 pun..goreng, sambal, lontong dan macam2 akan makan :)
Cik Ca'ah said…
a'ah...kalau dapat mkn tempe goreng,perghh mmg heaven ahh. pastu potong nipis2,kasi crucnhy sket. walawehhh
Eady Minn said…
biasa kakak selalu buat goreng berlada je..
jaya jr said…
TK:haha..tu pon OK jugak..hik3

koqin:haha,,xpe2..tapi klo cube pasti nak lagi.wakaka

chuu:haha,dahtu ayam nak salut ngn tepung ape tempe dah curik?kikiki

dieabella:haha,same laa kite..keluarga boleh makan tempe..hahaha

kak hawa:nanti raye mesti letak dalam kuah lodeh makan dengan lontong..huuuu

cik ca'ah:haha,klo crunchy lagi mantap..macam kerepek..boleh calen keropok mony..hak3

eady minn:haha,makan jugak ke tempe?goreng berlada standard jgk tu.
Eady Minn said…
tak pun..kakak yang suka sangat makan dan selalu buat..jadi tukang tengok diorang makan je..haha..
ieda said…
sedapnye tempeeeeeeeeeeeeeee
eLL said…
goreng garing-garing, buat sambal campo dengan kacang tanah dan kentang
cimOt said…
hoishhhhh..sodap tu..meh bak kat aku banyak..
Eye_nee said…
Tempeee..terbaek..goreng nagn kunyit pon sodappppp....
Miszyuyu said…
ai laike tempe so much..weee!

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka