Skip to main content

#2 Ramadhan | selamat berbuka puasa


hadis kat atas dalam loghat terengganu(bahasa nombor 2 dunia)


klo dalam bahasa semua orang faham macam ni:-

untuk orang-orang yang berbuka puasa,terdapat 2 perkara yang gembira.yang pertama 
semasa berbuka dan yang kedua ketika berjumpa Allah di akhirat kelak

***berbuka jangan overlimit..spare sikit buat moreh taw..haha..gambar dikredit kepada official designer GATEM,Sang Harima

Comments

tieha ismail said…
eeeiii sonoknye dapat jumpe allah kan...hurmmmm
Jumpa Allah nikmat teragung sebagai insan...
[k]o{q}i[n] said…
bahase lain ade..?? huhuhuhu
cik dila said…
haha,boleh lagi pesan spare utk moreh.. ngaaa...biasa nye moreh budak2 dah serbu dulu..
Ezay Hadry said…
bahasa nombor 2 dunie?? hehehe
jom mertabatkan lagi jd nombor 1..ngeh3
Sang Harima said…
Takdok pun orang puji Mat. Ha ha
jaya jr said…
tieha & azhan:hurmm :) semoga kite berjumpa dlam keadaan baik

koqin:bahasa laen boleh,tapi kene request aa..sebaba designer orang terengganu..hik

cik dila:haha,budak2 tu sikit je..yang tua2 da simpan belakang..budak2 kluar baru diorang duduk..haha

ezay:haha..ustaz azhar kate nombor 2..kite tunggu pahni aa klo jadi nombor 1 doh..huk3

sang harima:awok ni ouji dalam hati je..bulan pose..kn takut mende2 pulok..huhuhu
Salam ramadhan dan selamat berpuasa :) Baru sempat nak wish dekat sini^^
aleen aiden said…
hahah.yg part nak kene spare sikit utk moreh tu mesti ada yg lupe. ;)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka