Skip to main content

#10 Ramadhan | Safee Sali Dirisik Kelab Bundesliga Jerman


ni berite je..Safee sendiri cakap baru dengar khabar je..tawaran rasmi takde..klo nak excited pon jangan melampau sangat..biase-biase je dulu..klo betol-betol deal baru lah korang lompat katak keliling rumah sampai  bile korang nak..haha

***tengah-tengah malam bulan puasa ni jugak laa nak kene buat addrop subjek semster depan..harap aku punye yang da setel tu  takde masalah dah..macam nak berperang ooi..bahaye betol budak-budak universiti zaman skang..subjek pon da berebut-berebut..klo masuk hal makwe tu aku tak campur..kau hal kau,aku hal aku..

Comments

cik dila said…
haha,skrg memang ganas gile bab2 subjek! terpaksa berebut2.. haih..
[k]o{q}i[n] said…
biarlah dia ke kelab luar.. bagi up skit nama dia dan jugak begara kita ni...
fairuz said…
haha aku ingat dah rasmi. belum rupenye. kbai haha
tomatokering :) said…
sobsob trpkse la brjauhn dgn abg syg . haha
jaya jr said…
cik dila:tu laa pasal.betapa menunjukkan budak-budak sekarang suke berebut2..hik3

koqin:tu aa.klo betol jadik ni memang kaw2 punye.kelab divisyen satu jerman kot..boleh maen ng player worldcup

fairuz:haha,x rasmi lagi..ura2 je dulu..bagi harapan sikit..kui3

tomato:hehehe..ikut laa skali klo da name abg syg..boleh merantau kat jerman..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka