Skip to main content

#13 Ramadhan | Baddrol Bakhtiar bakal sertai Wigan?


hehe,seorang lagi mamat pemain bola Kedah dari negara kite diberi harapan nak terbang jauh nun ke Eropah..klo Salee dikaitkan dengan Bundesliga Jerman,Baddrol Bakhtiar pulak dikaitkan dengan kelab EPL..lagi specific dari Safee Sali..kelab tersebut ialah Wigan Footbal Athletic..die dapat tawaran latihan percubaan..klo sape-sape tak faham boleh telepon sendiri pihak pengurusan Wigan..hik3


sumber berita dari mynewshub.my(versi melayu) dan eyefootball.com(versi omputih)

***ade sorang member pernah cakap muke si Baddrol ni memang muke kampung..tapi takpe laa kampung tak kampung,asalkan Wigan berminat..macam makin meriah naa bola sepak Malaysia..bertambah semangat nak tengok bola EPL pasnih disamping nak tengok Piala Malaysia..hak3..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
untunglah...rezeki dia tu...
Umie Artoqiemie said…
muke kampung hati bandar =P
asal kampung jiwa bandar 2..huhu
haha..kesian bro orh Kedah..nasib aku muka hensem.haha
jaya jr said…
koqin:klo jadi mmg rezeki betol laaa..huhu

umie:haha,muke xpe,hati yang penting..hik3

nana:klo da jiwaraga untuk bola,ke EPL pon takde masalah..haha

azhan:haha,tau xpe..mu boleh calen baddrol ni.huhuhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka