Skip to main content

#19 Ramadhan | mari mengenal tenggiling

haha..dem..aku telah guna perkataan yang tak sesuai untuk difahami pembaca..TENGGILING..asalnye binatang..tapi sebab aku pernah dengar ade orang umpamakan motor tak pon kete die sebagai tenggiling,jadi aku pon gune laa untuk kontest biase-biase aku tu..haha..

ade yang tanye aku mane nak cari tenggiling???haha,paling senang kat zoo laa..tapi sape laa berani pegang tenggiling tu..sisik keras ngalahkan sisik ikan..aku pon tak sanggup pegang..setelah diikat simpul mati maka jangan salah paham..tenggiling tu boleh jadi kete,motor,basikal untuk kontest ni..yang baru ke,lame ke boleh je..tapi yang orang panggil tenggiling ni biasenye yang da masuk kategori uzur laa..umur puluh-puluh tahun..tapi masih wujud..sesuai dengan imej tenggiling yang lasak..

Ayam dan Motor Buruk HDR



Comments

Eady Minn said…
hahaha..lawak rr..sampai nak kena buat entry khas mari mengenal tenggiling..wakaka..
Mario said…
klu bas lama bole tak...tenggiling besau punya...ekeke
Chuu Muqhlis said…
tenggiling tu kenderaan ye cikgu :P
yui92 said…
mana tenggiling? =p=p=p
Saif Sulong said…
susah gk nak cari tenggiling ni. hehe
Miszyuyu said…
jaya =) neh ke tenggiling?
jaya jr said…
eady minn:haha..mesti..demi memperbetulkan salah anggapa orang ramai..haha

mario:haha,klo bas lagi laa bertambah OK..yang cabuk2 macam metrobus ngn rapidKL..haha

chuu:ye anak-anak..kenderaan yang disifatkan sebagai tenggiling..muahaha

yui:haha,tu tenggigling..sebelah ayam..hik3

haha:125 pon tenggiling jugok..nuovo pon tenggiling jugok..blade 250 pon tenggiling jugok..hihihi

yuyu:haha,secara kiasannye ni laa lebih kurang..klo tenggiling yang betol memang penjaga zoo je yang ade gambar bersama tenggiling kot..haha
auny aizie said…
tenggiling adalah haiwan yg paling menyeramkan selain daripada lipas yang terbang terbang tu
LOL, tenggiling ayah saya ialah van bur0k yang selalu hanta surat2 khabar lama...hahaha..lawak.
nii ader unsur perlambangan ke hapa ni??..hahaha, tak ley trima hakikat dh nie smpai terjatuh akak dr kerusi...ahaha, tension2!..hahaha
Elie Lily said…
owh..macam gini rupanya tenggiling! hehehe
jaya jr said…
auny:haha,memang aa..tengok sisik die laa tebal mane..haha

nana:haha,xpe..yang buruk tu laa selesa kate orang..langgar2 lubang bonggol pon xpe..hihi

dewataraya:haha,unsur kiasan je..entah laa,belajar dari orang laen jugak hal tenggiling yang disamakan dengan kenderaan ni..haih...jatuh ke kak?sori2.hik3

ekie:haha,camni laa tenggiling..kui3..tenggiling robot
Web MDMK said…
Kendaraannya unik sahabat
Mira Zaini™ said…
ooo..baru tau tenggiling tu ape...igtkan jenis suke haiwan2 tadi~ =) ley g zoo selalu~

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka