Skip to main content

#13 Ramadhan | Teringat wanita yang disukai ketika puasa.

Fan photos from Ustaz Azhar Idrus ( Original )


jangan kate lepas aku post ni,semua yang bace sibuk nak cari couple sampai tahap buat status i'm single and available..mane yang dah ade tu aku tak boleh tolong laa..aku rase memang diorang dah bajet siap-siap nak kawen..cume bagi aku pempuan dan awek ni laen..pempuan ni sape-sape laa..awek ni boleh ditengok kat status FB yang ade in relationship tu..hahaha..

pempuan jangan ingat nak lepas..soalan ni lelaki yang tanye..korang sume skali kene buat vice versa..tukar soalan kepada Teringat Lelaki Yang Disukai Di Bulan Puasa..jawapan die pon same jugak..ustaz kate tak berdosa tetapi tiada pahala..baik ingatkan Allah banyak-banyak..

***pempuan ni boleh jadi Juliana Evans,Diana Danielle,Nurul Elfira Loy,Nur Fazura,Tiz Zaqyah,Lisa Surihani,Neelofa,Tasha Shila,Shylla Amzah..tapi pempuan Malaysia ni aku da boleh agak biasenye suke Fahrin Ahmad,Aaron Aziz,Sam Shaheizey pastu player-player bola..kah3..tu jee..

Comments

Saif Sulong said…
syukur aku xdok awek. haha
BezBuddy said…
bru smlm tgk fb ustAz..hehe
duk teringat yg mcm mana tu..ades kompius soalan dia.hahaa
jaya jr said…
saif:haha..ye ke xdok..angau semacam er.

bezbuddy:haha..ustaz bes..tengok selalu pon xpe

FMTY:duk teringat kan bukan muhrim laa kot..klo muhrim ingat pagipetangsiangmalam pon xpe kak..hehe

ain:haha..cun molek!hik3

mira:haha..single tapi klo teringat kat lelaki2 macam pelakon ke,penyanyi ke,masuk skali laa dalam kes ni..hihihi
nadia fatihah said…
hahahhaha,,igt ke air sejuk lagi syok :P
tomatokering :) said…
ehemmm ape sebot2 nama2 pakwe kite ni ;p
jaya jr said…
nadia:haha,betol gak..kui3

tomato:kui3..yang mane satu pakwe tomato tu?
ada juga tanya soalan tu.haha.bagus2...nak berubah tu =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka