Skip to main content

#9 Ramadhan | Gulai Tempoyak Chicken Chop

Assalamualaikum dan selamat pagi..pagi ni aku mengantuk..tengok kat depan tv ade bantal..macam istilah orang mengantuk disorongkan bantal,sambil-sambil tunggu Gulai Tempoyak Chiken Chop boleh laa baring-baring kejap..hahaha

Gulai Tempoyak Chicken Chop ni drama je sebenornye..drama bulan puase..memang kuno sket klo la kan tajuk cerite ni..tapi masuk dalam kategori boleh tonton laa..haha..cerite-cerite dalam kampung ni nyaman sikit dari cerite-cerita dalam bandar..aduh,lambat lagi laa nak pukul 11..


***mohon maaf kerana meletakkan gambar mengantuk hitam putih zaman 80-an kat sini..wakakaka

Comments

krole said…
nice gambaq tu...JJ le pergi lebih jauh cheee...hehehe
ketawariang said…
salam singgah pagi... :)

nice blog!

heheh ingatkn gulai tempoyak chicken chop tu makanan...tajuk cerita rupenye... hehe

Jom join ketawariang's Giveaway! : Saya nak hadiah dari ketawariang!
fairuz said…
eh cantik gile gamba tu. siyes aku tak tipu. hoho
photo towh sgt laa ohsem ~!
kehkeh..

p/s : bodek nk duit raya :)
sempoi bro pic, macam model korea..haha.
Umie Artoqiemie said…
cun sungguh gambaq hang ^_^
Umie Artoqiemie said…
*thanks komeng entry rekaan umie yuk ngobrol tadi, lukenabeb.
cik aisha said…
layan cite tu....hehe...nice picca..:)
jaya jr said…
krole:haha,jauh mane laa sangat.pusing2 dalam ni jugak akhirnye..haha

ketawariang:hehe,tajuk cerite je..klako boleh tahan jugak dialek2 dalam tu..haha

fairuz:haha..baru nak warm up balik..hihihi

aizureen:kui3..tq.tapi sy bukan kakitangan awam..takde bonus..camne nak bagi duit raye..haha

azhan:haha,kalo korea kelah lagi..ni amatur je..

umie:hoho..xpe pagi ni rase macam nak BW komen2..hik3

aisha:haha,sape cuti duk umah boleh aa layan cite tu..hik3..btw TQ..
MISS LANZA said…
bnw pic tuh mmg nice.byk mksd.. :)
gudjob..!
dak eina said…
pinjam gitar! *ok fine komen xde kaitan ngan entry!*

oi JJ bangun2!! berbuka dh nie.. hakhak
jaya jr said…
misslanza:haha,banyak maskud ke..xtau pon..juz tembak2 je..kui3..TQ

dakeina:haha,pinjam gk ke?klo pandai maen ambik aa..hahabangun dh aa ni nk buke..mane boleh melewat-lewatkan berbuka.

kkoqin:terime kasih selamat berbuka pose bro..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka