Monday, August 22, 2011

#22 Ramadhan | sayangi suami anda wahai isteri

perkongsian cemerlang menjelang musim perayaan daripada FB JKKK Fan Club

pempuan-pempuan jangan nak berlawan sangat dengan jiran sebelah..laki pegi cari duit memang da ade saving nak raye tapi takkan nak habiskan mase raye je kan..tujuan laen mesti ade jugak..lagi laa zaman teknologi canggih skang ni..nak iPad 2 lagi,Galaxy Tab lagi,DSLR lagi..hahaha..klo laki yang muda-mudi lagi laa..klo laki yang usia pertengahan tu mungkin diorang simpan duit nak pegi haji kot..nak beli kereta besar sikit ke..

***orang pempuan kate,memang laa suami bukan mesin ATM..tapi kite cume suruh suami kite cucuk duit kat mesin ATM..pffft..salah satu masalah berumahtanga laa ni..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

23 comments:

ShErA said...

sebenarnya dua2 kena saling bantu membantu... perancangan kewangan perlu dilaksanakan dengan sebaik - baiknya...

little ain said...

InsyaAllah!

nok nok anok belajo lagi some more dok ambik ptptn.

masaloh ibu dok boros, anok die ni.

haihh bile no beruboh.

♥ MRS ZACKS ♥ said...

kah3 mmg kelakar ! nseb baik tak kwen lagi :DD

Cik Ca'ah said...

hik3.

Chuu Muqhlis said...

ahah! nk cri laki yg kayo lah hihi :P

adlina said...

hahaha macam-macam dunia skang ni..nasib baik my parents cool aje bab2 duit neh...

syasya said...

hehe tanggungjawab suami kan beri nafkah kat isteri....

jaya jr said...

shera:hmm,betol2..baru cemerlang rumahtangganye.haha

ain:haha..anok rugged2 susoh jugok..nk iphone,nk ipad nk broadband,nk dressing..boleh klo anok nk,tap cari duit diri..hik3

zack:haha..mase x kawen lag xpe aa..nanti mase kawen tau laa camne..hahaha

ca'ah:hahaha

chuu:haha,laki kaye tapi bakhil..haha..boleh?

adlina:haha..parents yang kocek penuh memang laa cool.hik3

syaysa:memang laa tugas suami bg nafkah..tapi yang dalam gambar ni kes overlimit kot..hahaha

tomatokering :) said...

hahahah ehh mana nafkah kitewww ? agagaga ;p

Semut Senyum said...

tak baik wat hubby cam mesin ATM... ish ish ish..tak patut...

[k]o{q}i[n] said...

pompuan ramai yg susah nk kawal nafsu...

sleeping_maniac90 said...

ak xd suami lgi..
so bapak ak ialah mesin atm ak.. hahaha

Chuu Muqhlis said...

erm., x mau lah.. yg beriman plishh :P

syasya said...

hahahaha yg tu suami tahap x tahan dh dengan kehendak istri...bleh bankrup!

maCy said...

LOL

Hunnym Syot 美智子 said...

hehe.. nseb belum kawen lagi..
naseb juga tak suke mintak-2 kat owang :)

jaya jr said...

tomato:haha,nanti bile kawen pegi mintak ngn laki..hik3..kompem dapat..

semut:haha,klo laki tokey sawit xpe..tapi klo laki cikgu kesian..hihihi

koqin:haha..ade 9 kot..lelaki ade 1 je..hahaha

slleping maniac:haha,hubungan anak dengan bapak memang boleh dibuat kawtim duitdikala memerlukan..kui3

chuu:beriman pastu poket kembung..pakej istimewa jugak tu..hahaha

syasya:haha,tengok muke pon da stress..camne laa nak balik jumpe bini..

macy:hik3,,lol jugak ;)

hunnym:mintak tu xpe,tapi kene control laa..hihihi..nanti kawen mesti ade jugak yang nk kene dimintak ngn laki

nadia fatihah said...

hahhahahaha, saling tolong2 la kan..fuhh, naseb la sape yg da kawen tu, kihkih

syazu said...

adoii..ape pon tak boleh..

zatytastic said...

haha.ni yang malas nak kawin neh.

Miszyuyu said...

lalalla =p

jaya jr said...

nadia:haha,kawen tu xpe.masalah yang klo tak pandai urus kewangan..

syazu:haha,rasenye binidie da boleh banyak tu..tu yang samapi buat poster tu..hik3

zaty:haha,kawen je laa..tapi kene pandai-pandai laa kontrol kewangan..baru bahagia..kui3

yuyu:lalalala jugak laa..haha

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Law mcm 2 soh bini kwen kn senang huhuhu...