Skip to main content

#22 Ramadhan | sayangi suami anda wahai isteri

perkongsian cemerlang menjelang musim perayaan daripada FB JKKK Fan Club

pempuan-pempuan jangan nak berlawan sangat dengan jiran sebelah..laki pegi cari duit memang da ade saving nak raye tapi takkan nak habiskan mase raye je kan..tujuan laen mesti ade jugak..lagi laa zaman teknologi canggih skang ni..nak iPad 2 lagi,Galaxy Tab lagi,DSLR lagi..hahaha..klo laki yang muda-mudi lagi laa..klo laki yang usia pertengahan tu mungkin diorang simpan duit nak pegi haji kot..nak beli kereta besar sikit ke..

***orang pempuan kate,memang laa suami bukan mesin ATM..tapi kite cume suruh suami kite cucuk duit kat mesin ATM..pffft..salah satu masalah berumahtanga laa ni..haha

Comments

ShErA said…
sebenarnya dua2 kena saling bantu membantu... perancangan kewangan perlu dilaksanakan dengan sebaik - baiknya...
little ain said…
InsyaAllah!

nok nok anok belajo lagi some more dok ambik ptptn.

masaloh ibu dok boros, anok die ni.

haihh bile no beruboh.
kah3 mmg kelakar ! nseb baik tak kwen lagi :DD
Chuu Muqhlis said…
ahah! nk cri laki yg kayo lah hihi :P
adlina said…
hahaha macam-macam dunia skang ni..nasib baik my parents cool aje bab2 duit neh...
syasya said…
hehe tanggungjawab suami kan beri nafkah kat isteri....
jaya jr said…
shera:hmm,betol2..baru cemerlang rumahtangganye.haha

ain:haha..anok rugged2 susoh jugok..nk iphone,nk ipad nk broadband,nk dressing..boleh klo anok nk,tap cari duit diri..hik3

zack:haha..mase x kawen lag xpe aa..nanti mase kawen tau laa camne..hahaha

ca'ah:hahaha

chuu:haha,laki kaye tapi bakhil..haha..boleh?

adlina:haha..parents yang kocek penuh memang laa cool.hik3

syaysa:memang laa tugas suami bg nafkah..tapi yang dalam gambar ni kes overlimit kot..hahaha
tomatokering :) said…
hahahah ehh mana nafkah kitewww ? agagaga ;p
Semut Senyum said…
tak baik wat hubby cam mesin ATM... ish ish ish..tak patut...
[k]o{q}i[n] said…
pompuan ramai yg susah nk kawal nafsu...
ak xd suami lgi..
so bapak ak ialah mesin atm ak.. hahaha
Chuu Muqhlis said…
erm., x mau lah.. yg beriman plishh :P
syasya said…
hahahaha yg tu suami tahap x tahan dh dengan kehendak istri...bleh bankrup!
Anonymous said…
LOL
hehe.. nseb belum kawen lagi..
naseb juga tak suke mintak-2 kat owang :)
jaya jr said…
tomato:haha,nanti bile kawen pegi mintak ngn laki..hik3..kompem dapat..

semut:haha,klo laki tokey sawit xpe..tapi klo laki cikgu kesian..hihihi

koqin:haha..ade 9 kot..lelaki ade 1 je..hahaha

slleping maniac:haha,hubungan anak dengan bapak memang boleh dibuat kawtim duitdikala memerlukan..kui3

chuu:beriman pastu poket kembung..pakej istimewa jugak tu..hahaha

syasya:haha,tengok muke pon da stress..camne laa nak balik jumpe bini..

macy:hik3,,lol jugak ;)

hunnym:mintak tu xpe,tapi kene control laa..hihihi..nanti kawen mesti ade jugak yang nk kene dimintak ngn laki
nadia fatihah said…
hahhahahaha, saling tolong2 la kan..fuhh, naseb la sape yg da kawen tu, kihkih
syazu said…
adoii..ape pon tak boleh..
zatytastic said…
haha.ni yang malas nak kawin neh.
jaya jr said…
nadia:haha,kawen tu xpe.masalah yang klo tak pandai urus kewangan..

syazu:haha,rasenye binidie da boleh banyak tu..tu yang samapi buat poster tu..hik3

zaty:haha,kawen je laa..tapi kene pandai-pandai laa kontrol kewangan..baru bahagia..kui3

yuyu:lalalala jugak laa..haha
Law mcm 2 soh bini kwen kn senang huhuhu...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka